Eveniment

Depozit ilegal de deșeuri, descoperit în Portul Constanța

Mircea Fechet, secretar de stat de la Ministerul Mediului, a vizitat, vineri, portul Constanța, unde a găsit zeci de tone de deșeuri depozitate ilegal: moloz, gunoaie menajere, unele fiind chiar periculoase, adevărate focare de poluare. Vizita vine în contextul în care pe 5 iunie, în fiecare an, se sărbătorește ”Ziua Mediului”.

Sesizările despre depozitul de deșeuri din portul Constanța au venit, inițial, din partea unor membrii ai PNL Constanța, care au postat, tot pe Facebook, situația din dreptul porții 9 a portului. Secretarul de stat Mircea Fechet spune că, joi, ”în portul Constanța, cel mai mare din țară, am găsit un adevărat dezastru ecologic”.

Oficialul de la Mediu susține că în urma deficiențelor constatate în portul Constanța, instituțiile din subordinea ministerului au închis ochii. La Constanța, Garda de Mediu este condusă de un membru al organizației județene a PSD. El a fost însoțit de doi comisari de la Garda Națională de Mediu.

”Aceste deșeuri depozitate ilegal, abandonate și ignorate, ani la rând, atât de autoritățile locale, cât și de instituțiile de mediu care au responsabilități în zona de control, reprezintă adevărate focare de poluare care afectează, în egală măsură, solul, aerul, pânza freatică și apa Mării Negre”, scrie Mircea Fechet, pe facebook.

”Din păcate nu este singurul loc de acest fel aflat în proximitatea municipiului Constanța. Personal am vizitat astăzi alte trei astfel de gropi ilegale tolerate de autoritățile de aici și sunt convins că mai sunt și altele similare. Toți cei cu responsabilități în domeniu trebuie să înțeleagă că punerea în aplicare a legislației de mediu este obligatorie și nenegociabilă”.

Alte știri de interes

Horațiu Mălăele, confirmat cu coronavirus

Saghin Cristian

Decizia CCR privind Legea pentru respingerea OUG care desfiinţa Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989

Saghin Cristian

Adevărul depre copiii legați cu sfoară în prima zi de școală

Mihnea Tudor

Covid-19 lovește la FCSB! Staff-ul tehnic, băgat în zolare în frunte cu MM Stoica

Mihnea Tudor

A bătut tot ce a prins! Agenți de pază, polițiști și polițiști locali, bătuți de o fată de 22 de ani

Mihnea Tudor

Delfin mort, pe plaja din Constanța. Era unul dintre cele mai mari exemplare din specia sa

Mihnea Tudor

Trenuri deraiate pe două rute, în aceeași zi. Traficul feroviar blocat

Mihnea Tudor

Jandarmii au recuperat patru turişti, printre care şi doi copii, care s-au rătăcit în zona Lacului Sfânta Ana

Mihnea Tudor

A murit tatăl Mădălinei Manole, de Covid-19

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »