Depozit ilegal de deșeuri, descoperit în Portul Constanța

Mircea Fechet, secretar de stat de la Ministerul Mediului, a vizitat, vineri, portul Constanța, unde a găsit zeci de tone de deșeuri depozitate ilegal: moloz, gunoaie menajere, unele fiind chiar periculoase, adevărate focare de poluare. Vizita vine în contextul în care pe 5 iunie, în fiecare an, se sărbătorește ”Ziua Mediului”.

Sesizările despre depozitul de deșeuri din portul Constanța au venit, inițial, din partea unor membrii ai PNL Constanța, care au postat, tot pe Facebook, situația din dreptul porții 9 a portului. Secretarul de stat Mircea Fechet spune că, joi, ”în portul Constanța, cel mai mare din țară, am găsit un adevărat dezastru ecologic”.

Oficialul de la Mediu susține că în urma deficiențelor constatate în portul Constanța, instituțiile din subordinea ministerului au închis ochii. La Constanța, Garda de Mediu este condusă de un membru al organizației județene a PSD. El a fost însoțit de doi comisari de la Garda Națională de Mediu.

”Aceste deșeuri depozitate ilegal, abandonate și ignorate, ani la rând, atât de autoritățile locale, cât și de instituțiile de mediu care au responsabilități în zona de control, reprezintă adevărate focare de poluare care afectează, în egală măsură, solul, aerul, pânza freatică și apa Mării Negre”, scrie Mircea Fechet, pe facebook.

”Din păcate nu este singurul loc de acest fel aflat în proximitatea municipiului Constanța. Personal am vizitat astăzi alte trei astfel de gropi ilegale tolerate de autoritățile de aici și sunt convins că mai sunt și altele similare. Toți cei cu responsabilități în domeniu trebuie să înțeleagă că punerea în aplicare a legislației de mediu este obligatorie și nenegociabilă”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

depozit ilegal constantadepozit ilegal de deseurigarda de mediuportul constanta
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes