Deputații au votat proiectul privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie

Camera Deputaţilor a respins, marţi, propunerea legislativă pentru desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

S-au înregistrat 167 voturi pentru respingere, 97 împotrivă şi 25 abţineri. Camera Deputaților este for decizional.

Propunerea legislativă, iniţiată de 41 de parlamentari de la USR şi de deputatul neafiliat Ana Birchall, are ca obiect de reglementare desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, avându-se în vedere, potrivit expunerii de motive, ”toate luările critice de poziţie exprimate de magistraţi, de instituţiile europene, de organisme prestigioase cu rol consultativ în domeniile dreptului constituţional şi anticorupţiei, Comisia de la Veneţia şi GRECO, precum şi numeroasele măsuri luate de secţie în scurta sa perioadă de existenţă”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

desfiintare siijSectia de investigare a infractiunilor din justitie
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes