Deputatul Băcanu a făcut lista eșecurilor lui Stelian Ion, considerând că acum ”își varsă frustrările”

Cristian Băcanu, deputat PNL și fost secretar de stat în Ministerul Justiției, i-a oferit o replică fostului ministru Stelian Ion, despre care spune că până astăzi putea desființa Secția Specială și putea schimba foarte multe lucruri în sistemul de justiție, însă a ales să facă altceva, iar acum arată cu degetul.

Deputatul Băcanu (PNL), replică la editorialul lui Stelian Ion

”Am citit editorialul lui Stelian Ion şi vă spun drept, ca fost secretar de stat în Ministerul Justiției şi secretar al comisiei juridice din Camera Deputaților, nu pot să nu reacționez. Textul îmi lasă impresia că domnul fost ministru încearcă să justifice propria incapacitate arătând spre Preşedinte și să-și verse frustrările în legătura cu remanierea sa. Ori, eu consider că aşa ceva – pentru un politician care ar trebui să se comporte ca un om de stat – este pur și simplu inadmisibil (ca să fiu delicat). Aş vrea să aduc aminte că Preşedintele a fost principalul apărător instituțional al Justiției în anii de asalt a guvernării Dragnea, aşa că eu cred că unii au nevoie de moderație atunci când arată cu degetul”, a scris Cristian Băcanu, joi, pe Facebook.

Eșecurile lui Stelian Ion

Deputatul PNL îi impută fostului ministru mai multe eșecuri:

  • nu a reuşit să aşeze actorii politici la aceeaşi masă pentru desființarea SIIJ, iar asta o vedem cu toții;
  • nu a reuşit să identifice o soluție pentru problema salarizării magistraților (deşi înțeleg că i-a fost servit un proiect de lege de către colegii de la tehnic);
  • nu a rezolvat problema pensionărilor din justiție – ba chiar a reuşit ca în primele zile de mandat să pensioneze 70 de magistrați printr-o ieşire publică inoportună;
  • a reuşit să blocheze evoluția digitalizării – mă refer la dosarul electronic şi la Ecris V, proiect cu finanțare europeană (pe care îl lăsasem la zi);
  • nu a venit cu un proiect de lege privind punerea sub interdicție a persoanelor lipsite de discernământ;
  • nu a găsit o soluție nici pentru legile justiției, care nu au avansat deloc (chestiunea completurilor de 2 judecători în apel a fost rezolvată de Parlament după un proiect de lege elaborat de mine), iar exemplele pot continua.

„Ca un corolar al lipsei de performanță, domnul Stelian Ion a reuşit să realizeze o schimbare politică la vârful direcției de avizare acte normative, ajungând astfel să folosească Ministerul în scopul blocării programului Anghel Saligny. Nu mai spun nimic despre perioada în care domnul ministru aviza cu prioritate doar proiectele USR, în timp ce proiectele miniştrilor PNL «mai puteau aştepta»”, a adăugat Cristian Băcanu.

Liberalul îl acuză pe Stelian Ion că nu a colaborat cu Klaus Iohannis, deși președintele a fost votat direct de peste șapte milioane de români.

Lipsa de colaborare a unui ministru al Justiției cu Preşedintele votat direct de peste 7 milioane de români (pe care Stelian Ion o recunoaşte) îi este imputabilă tot lui. Domnule fost Ministru, chiar nu mai aveți nicio limită? Până azi ați putut desființa SIIJ şi puteați schimba foarte multe lucruri în sistem. Ați ales să faceți altceva, iar acum arătați cu degetul. Dezamăgitor!”, a mai afirmat Cristian Băcanu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cristian bacanu esecuri stelian ion frustrari stelian ion remaniere stelian ion stelian ion
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes