Deputatul PNL Maria Stoian: România susține adoptarea celei mai complexe reforme vamale a Uniunii Europene

Deputatul PNL Maria Stoian
Deputatul PNL Maria Stoian

Maria Stoian a comunicat faptul că România susține adoptarea celei mai complexe reforme vamale a Uniunii Europene.

România, prin conducerea liberală a Ministerului Finanțelor, sprijină obiectivele reformei vamale a Uniunii Europene. Schimbarea procedurilor vamale este cea mai amplă modificare de la înființarea Uniunii Vamale în 1968. Principalele elemente ale reformei vamale includ înființarea Autorității Vamale a Uniunii Europene și a Centrului de date vamale al UE. Autoritatea Vamală are rolul de a coordona competențele vamale din țările componente ale UE pentru a asigura predictibilitate și omogenitate.

„Schimbarea procedurilor vamale reprezintă cea mai cuprinzătoare și mai ambițioasă metodologie de modificare care va fi pusă în practică de la înființarea Uniunii Vamale, din anul 1968. Elementele cheie care stau la baza fundamentării acestei stabilizări vamale vizează, în principal, înființarea Autorității Vamale a Uniunii Europene, precum și a Centrului de date vamale al UE. Autoritatea Vamală va fi creată cu scopul de a sincroniza și sintetiza expertiza și competențele vamale din țările componente, având în vedere faptul că, în prezent, acestea sunt dispersate în cadrul Uniunii Europene.

Funcționarea unitară la nivel european a Autorității Vamale va avea rolul de a conduce, coordona și sprijini autoritățile vamale naționale, fapt ce va însemna realizarea unui procent ridicat de predictibilitate și omogenitate a deciziilor ce vor fi adoptate în acest domeniu important.”, transmite Maria Stoian, deputat PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „Programul propus în acest sens de către Comisia Europeană urmărește trei obiective esențiale, respectiv dezvoltarea unui nou tip de parteneriat cu mediul de afaceri, o nouă abordare a controalelor vamale, precum și modernizarea abordării comerțului electronic. Noua strategie vamală a Europei urmează să fie aplicată în mod etapizat, în următorii 10 – 15 ani, astfel încât toate țările membre să își poată armoniza legislațiile naționale la directivele unice comune luate la nivel european.”

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

deputat maria stoianreforma vamala
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes