Deputatul PNL pentru diaspora, Valentin Făgărăşian: România este statul UE care duce greul agresiunii din Ucraina. Instituţiile europene trebuie să intensifice sprijinul pentru ţara noastră, inclusiv prin aderarea la Schengen.

Parlementul European, plen
Parlementul European, plen

Valentin Făgărăşian apreciază că țara npastră a făcut eforturi economice, administrative şi umanitare semnificative pentru a sprijini populaţia ucraineană refugiată şi pentru a menţine un nivel ridicat al exporturilor ucrainene:

“Noi, în România, traversăm o perioadă dificilă, marcată de inflaţie, de criza produselor energetice sau de problemele bugetare. Cu toate acestea, nu am dat un pas înapoi şi am acordat tot sprijinul necesar milioanelor de refugiaţi care au intrat în ţara noastră şi am făcut eforturi importante pentru a asigura coridoarele de transport pentru exporturile ucrainene. Puţini ştiu că, în fiecare zi, autorităţile locale şi guvernamentale din ţara noastră fac eforturi deosebite pentru a acorda asistenţă fiecărui refugiat şi pentru a asigura aprovizionarea Uniunii Europene cu importuri esenţiale.

Aprecierile pe care le primim la nivel declarativ de la celelalte state membre trebuie să se materializeze şi în forme concrete de sprijin din partea Uniunii Europene pentru ţara noastră, cum ar fi: asistenţă financiară pentru repararea infrastructurii de transporturi afectată de milioanele de tone care tranzitează România, asistenţă financiară suplimentară pentru sprijinul acordat refugiaţilor stabiliţi în ţara noastră, flexibilitate în realizarea ţintelor de deficit bugetar pentru acest an şi, extrem de important, eliminarea ultimelor obstacole în aderarea României la Spaţiul Schengen.

Salut poziţia preşedintei Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen, care a cerut miercuri integrarea României în spaţiul Schengen “fără nicio altă amânare”, în condiţiile în care ţara noastră a demonstrat cele mai bune practici atât în ceea ce priveşte azilul şi returnările. Aderarea României la Spaţiul Schengen până la finalul acestui an ar întări Uniunea Europeană şi ar aduce multiple beneficii românilor şi României, dar şi recunoaşterea că şi noi suntem tot cetăţeni europeni.”

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

deputat fagarasianschengenvalentin fagarasian
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes