Deputatul Varujan Pambuccian s-a supărat că pierde pensia specială: Nu mai susțin Guvernul!

Din cauza că au fost abrogate pensiile speciale ale parlamentarilor, Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităților naționale din Camera Deputaților, i-a anunțat pe liderii PNL și USR PLUS că nu mai susține guvernul în Parlament. Grupul minorităților are 18 deputați.

Înainte de ședința plenului reunit de miercuri, Varujan Pambuccian le-a cerut liderilor coaliției de guvernare să nu abroge pensiile speciale pentru parlamentari, relatează Adevărul. Pambuccian a susținut că pensiile parlamentarilor obținute doar pe baza contributivității sunt derizorii, prin urmare pensiile speciale ar repara o nedreptate.

Varujan Pambuccian, în vârstă de 61 de ani, e la al 7-lea mandat de deputat. În 2024, la finalul legislaturii, ar împlini vârstă de pensionare. Ar fi primit o pensie specială de 12.000 de lei lunar, plus pensia normală pe baza contributivității.

Până la urmă, liderii PNL și USR-PLUS au susținut și votat tăierea pensiilor speciale pentru parlamentari, invocând că a fost una din promisiunile făcute în campania electorală.

A votat ”pentru” la moțiunea îmăpotriva ministrului Voiculescu

În replică, Varujan Pambuccian a amenințat că grupul minorităților naționale nu va mai susține guvernul în Parlament. Un prim gest de ostilitate a venit chiar la moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății Vlad Voiculescu. Din cei 18 deputați din grupul minorităților naționale, au fost prezenți doar 6 în plen și numai 2 au votat împotriva moțiunii.

Liderul de grup Varujan Pambuccian a votat alături de PSD împotriva lui Vlad Voiculescu, în semn de frondă față de decizia coaliției de a abrogă pensiile parlamentarilor.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

deputatul varujan pambucciangrup minoritatipambuccian pensie specialavarujan pambuccian sprijin guvernvarujan pambuccian suparat
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes