Descoperă frumusețile zonei Siriului, sâmbătă, la “ROventura”

Sâmbătă, începând cu ora 15.00, va invită să descoperiți frumusețile comunei buzoiene Siriu. Lacul de acumulare, masivul Siriu, cu lacul Vulturilor, cascada Pruncea și râurile sălbatice fac din această așezare o veritabilă perlă de la curbura Carpaților.

George Mihai și Andreea Străvoiu invită telespectatorii Kanal D să descopere cele mai frumoase locuri și cele mai savuroase povești ale zonei Siriului care i-au fermecat, de la Vlahuță încoace, pe o sumedenie de călători și temerari.

Lacul Vulturilor cu înaripate legendare, caprele negre, dar și luciul de apă, bine ascuns în leagănul munților se vor dezvălui pasionaților de drumeții ca un preambul al unei călătorii de poveste spre crestele Siriului. Drumul până în masivul Siriu este o aventură, însă cei care iubesc istoria vor avea ocazia să străbată vestitul drum al nemților spre vârful Bocarnea, descoperind încă tranșee ce delimitau zona frontului.

Ținutul Buzăului adună la un loc, parcă, toată frumusețea naturii și întreagă bogăție a Pământului. Locul are și o generoasă zestre culinară și oameni buni de pus la rană. Ingredientele locale pregătite la foc molcom, după rețete păstrate de la străbuni oferă gurmanzilor experiențe memorabile. Cei care iubesc aventura se pot bucura de o plimbare pe un traseu de 11 km cu caiacul sau o sesiune de rafting pe râul Buzău.

Pentru prezentatorul George Mihai a fost o întoarcere acasă, locul unde a copilărit și care a zidit în el amintiri pentru o viață. Alături de Andreea Străvoiu, vă poartă pașii prin farmecul Munților Buzăului și vă invită să descoperiți aceste meleaguri de vis.

Nu ratați sâmbătă, de la ora 15.00, la Kanal D o nouă ediție de poveste “ROventura”, alături de George Mihai și Andreea Străvoiu.

Sursa foto: BLC Media

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cascada prunceacurbura carpatilorlacul siriulaculvulturilorroventuravacanta siriu
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes