Deși Guvernul nu a investit niciun leu în cercetare, Florin Cîţu se plânge că România nu are un vaccin propriu împotriva COVID-19

Florin Cîţu a afirmat că sectorul privat din România trebuie susţinut pentru a face măcar o parte din producţia de vaccin împotriva COVID-19 şi a precizat că regretă că ţara noastră nu produce acest vaccin, în contextul în care Pfizer, Moderna, AstraZeneca sunt companii din afara UE şi au putut fi observate câteva sincope.

„Nu numaidecât un vaccin propriu, ci măcar să putem să îl producem. Nu numai România, ci toată Europa. Era bine să fi avut, pentru că BioNTech e o companie europeană, e adevărat, dar Pfizer, Moderna, AstraZeneca sunt companii din afara Uniunii Europene şi s-au văzut câteva sincope. Cred că cu toţii am învăţat şi cred că prin acest PNRR, care înseamnă şi rezilienţă, ceea ce înseamnă că poţi să te redresezi imediat după un şoc negativ, să ne gândim cum am putea susţine Start-up-urile şi companiile în Uniunea Europeană.

Eu m-aş uita şi la sectorul privat din România. În ceea ce priveşte producţia de vaccinuri sau posibilitatea de a avea în România – măcar să facem o parte din producţia de vaccin. Avem 11 companii pe care le-am pus pe listă pentru Comisia Europeană, dar eu cred că trebuie să ne uităm cum să susţinem Start-up-urile în România, care să crească şi să se dezvolte”, a explicat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă susţinută vineri la Gura Humorului, judeţul Suceava.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

florin cituvaccin anti covid romanescvaccin covidvaccin covid romanesc
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes