Despre școala românească și declinul sau salvarea ei, la “Insider politic”, alături de Daniel Funeriu

Despre școala românească și declinul sau salvarea eu, al “Insider politic”, alături de Daniel Funeriu
Despre școala românească și declinul sau salvarea eu, al “Insider politic”, alături de Daniel Funeriu

Anul școlar a luat sfârșit. A fost, probabil, cel mai ciudat dintre toți. A fost anul în care pandemia a trimis școala în online. A fost anul în care, deopotrivă, elevi, părinți și profesori au învățat, forțați de împrejurări, să deslușească tainele internetului. A fost anul de sacrificiu al unei noi generații de sacrificiu. Cum s-a descurcat școala românească în aceste condiții vitrege și ce notă primește ne spune chiar un fost ministru al Educației, Daniel Funeriu, invitat la Insider Politic, la PRIMA TV.

Acesta vrea testări în vară pentru toți profesorii pentru a le vedea competențele și crede că sistemul românesc de învățământ este în colaps. Într-o țară care produce pe bandă rulantă analfabeți funcționali, se aude din ce în ce mai des un șlagăr dezarmant: Unde educație nu e, viitor sigur nu e!

Degradarea și resuscitarea învățământului, două teme des dezbătute în ultimii 30 de ani, sunt puse în discuție de Sebastian Zachmann, duminică, 27 iunie, de la 11.00, la Insider politic, doar la PRIMA TV. Ne puteți urmări      pe www.primatv.ro, pe pagina de Facebook a    emisiunii, https://www.facebook.com/insiderpolitic sau cea de Instagram, https://www.instagram.com/insiderpolitic/.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

daniel funeriuinsider politicpandemiescoala online
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes