Dezastru: Peste 725.000 de măști neconforme, retrase de pe piață de Protecția Consumatorului. Alte 32 de milioane, oprite de la comercializare

ANPC anunță, luni, că, în 2020, a oprit, temporar, de la comercializare a circa 32 de milioane de măști, în valoare de 12 milioane de lei, până la remedierea neconformităţilor constatate, iar 725.448 de măști au fost oprite definitiv oprirea definitiv şi scoase de la comercializare.
ANPC anunță, luni, că, în 2020, a oprit, temporar, de la comercializare a circa 32 de milioane de măști, în valoare de 12 milioane de lei, până la remedierea neconformităţilor constatate, iar 725.448 de măști au fost oprite definitiv oprirea definitiv şi scoase de la comercializare.

ANPC anunță, luni, că, în 2020, a oprit, temporar, de la comercializare a circa 32 de milioane de măști, în valoare de 12 milioane de lei, până la remedierea neconformităţilor constatate, iar 725.448 de măști au fost oprite definitiv şi scoase de la comercializare.

Au fost aplicate 668 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2,9 milioane lei pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor și au fost emise 29 de decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte.

În ceea ce privește Sistemul de schimb rapid de informații privind produsele nealimentare periculoase – RAPEX , România a transmis un număr de 41 notificări de produse periculoase și de 82 reacţii la notificările realizate de alte țări membre UE, cele mai notificate produse find cele din categoria echipamentelor de protecție, autovehiculelor, cosmeticelor, textilelor, aparaturii electrice, jucăriilor.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, pe 15 martie 2021, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a organizat o conferință online, sub titlul ”Protejarea consumatorului român în contextul pandemiei! Un consumator european informat este un consumator protejat!”, la care au participat Ludovic Orban, Președintele Camerei Deputaților, Dan Barna, Vicepremierul României, Niculae Havrileț, Secretar de Stat, Ministerul Energiei, Annamaria Bogya, Secretar de Stat, Cabinetul Vicepremierului Kelemen Hunor.

Vicepreședinții ANPC Valentina Veronica Mitran Piticu și Claudiu Mădălin Giurcău au prezentat participanților principalele rezultate înregistrate de autoritate anul trecut. 

Referitor a tematica de control cu privire la măști, derulată în 2020, au fost controlaţi 599 operatori economici, la 396 dintre aceştia (66%) constatându-se nerespectarea prevederilor legale în vigoare. Au fost verificate peste 35 mil. măşti, în valoare aproximativ 20 mil. lei, din care peste 32 mil. măşti nu se încadrau în prevederile legale în vigoare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

2020 anpc neconforme sute de milioane de masti oprite de la comercializare
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes