Dezbaterea naţională privind viitorul Europei, lansată oficial la Cotroceni, în prezența președintelui

Preşedintele Klaus Iohannis găzduieşte, marţi, la Palatul Cotroceni, lansarea oficială a dezbaterii naţionale privind viitorul Europei. Obiectivul major al dezbaterii este acela de consolidare a proiectului european în beneficiul tuturor cetăţenilor.

Administraţia Prezidenţială a anunţat că la dezbatere, care va începe la ora 17.00, vor participa, de asemenea, Adina Vălean, comisar european pentru transporturi, prof. univ. dr. Valentin Naumescu, de la Facultatea de Studii Europene – Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, decan al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice – Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, şi conf. univ. dr. Cristian Pîrvulescu, decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice – Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

“Evenimentul are ca scop dezbaterea obiectivelor şi aşteptărilor legate de Conferinţa privind viitorul Europei, precum şi lansarea unor direcţii de reflecţie pentru orientarea dezbaterilor cetăţeneşti care vor avea loc la nivel naţional pe acest subiect. În cadrul intervenţiei sale, preşedintele României se va referi la temele de interes pentru dezbaterea la nivel naţional asupra viitorului Europei, un proces care se doreşte a fi în primul rând un dialog cu cetăţenii europeni. Obiectivul major al dezbaterii privind viitorul Europei va fi acela de consolidare a proiectului european în beneficiul tuturor cetăţenilor”, a arătat sursa citată.

În 9 mai, a avut loc la Strasbourg lansarea simbolică a Conferinţei privind viitorul Europei. Conferinţa reprezintă un cadru de discuţii şi reflecţie cu privire la viitorul Europei, cu implicarea instituţiilor europene, guvernelor statelor membre, parlamentelor naţionale, cetăţenilor, societăţii civile, mediului academic, partenerilor sociali şi a altor actori interesaţi.

Dezbaterile legate de Conferinţa privind viitorul Europei se vor desfăşura pe parcursul acestui an şi în primul semestru al anului 2022, în vederea formulării unor linii directoare privind viitorul Uniunii Europene.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

dezbateri cotroceni Klaus Iohannis viitorul europei
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes