Dezvăluiri despre atacatorul de la Londra

Atacatorul de la Londra era născut în Marea Britanie. Premierul Theresa May a declarat în Parlament că autorul atacului, pe care l-a numit “o figură periferică”, era născut în Marea Britanie și a fost anchetat de MI5 pentru legături cu extremismul violent. Acesta nu era în vizorul serviciilor de securitate în prezent. “Nu era inclus în actualul tablou de intelligence. Nu existau informații cu privire la intențiile sale sau la complot”, a spus ea. Premierul britanic a mai precizat că atacul a fost inspirat de ideologia islamistă.

Update: Poliţia Metropolitană: Atacatorul se numește Khalid Masood. Teroristul avea 52 de ani și nu existau informații că plănuia să comită un atac. A fost condamnat în trecut pentru infracţiuni precum posesie de arme albe şi vătămare corporală din culpă.

Bărbatul a fost condamnat prima dată în noiembrie 1983 pentru distrugere și ultima dată, în decembrie 2003, pentru posesie de arme albe. Acuzațiile la adresa lui au mai inclus, de-a lungul timpului, tulburarea ordinii publice și atac la persoană. Nu era inclus în lista de 3.000 de suspecţi de jihadism din Marea Britanie.
… »»»

Source: Dezvăluiri despre atacatorul de la Londra

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes