Dezvăluiri la Casa Albă: Moscova pregătește un atac fals al Ucrainei asupra Rusiei. Invazia, justificată într-un videoclip fake

Dezvăluiri la Casa Albă: Moscova pregătește un atac fals al Ucrainei asupra Rusiei. Invazia, justificată într-un videoclip fake. Sursa foto: captura video
Dezvăluiri la Casa Albă: Moscova pregătește un atac fals al Ucrainei asupra Rusiei. Invazia, justificată într-un videoclip fake. Sursa foto: captura video

Moscova ia în considerare înscenarea și filmarea unui atac fals al Ucrainei și aliaților săi asupra teritoriului separatist din estul țării, la granița cu Rusia, unde în ultimele luni au fost trimise 100.000 de trupe rusești și echipament militar. Planul a fost dezvăluit joi de administrația Biden care a avertizat că filmările de propagandă rezultate ar putea include „scene grafice ale unei explozii false înscenate cu cadavre”, scrie Washington Post, citând un înalt oficial al administrației Biden vorbind sub anonimat.

Rusia a recrutat deja persoanele care ar participa în fabricarea videoclipul fals, iar serviciile secrete ruse sunt implicate în acest efort.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, întrebat într-o conferință de presă dacă poate confirma informația, a răspuns: „Credem că Rusia va produce un videoclip de propagandă foarte grafic, care să includă cadavre și actori care să înfățișeze persoane îndoliate și imagini cu locații distruse, precum și echipamente militare în mâinile Ucrainei sau Occidentului, chiar până în punctul în care acest echipament ar fi făcut să arate ca și cum ar fi fost furnizat de Occident”.

Efortul rusesc de dezinformare este exact stilul lor, a mai spus Kirby, menționând că majoritatea activităților de acest fel sunt aprobate la cele mai înalt nivel al guvernului rus.

Kirby a spus că administrația Biden a considerat că este important, după aflarea unor astfel de planuri, să le dezvăluie.

Întrebat despre nivelul de încredere pe care Washington îl are în informații, Price a spus că „aceasta este derivată din informații în care avem încredere… altfel nu le-am face publice așa cum suntem”. El a spus că Statele Unite nu știu dacă rușii vor folosi presupusul videoclip, dar că SUA au dezvăluit planurile pentru a preveni acest lucru.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

atac fals casa alba invazia ucrainei invazie rusia pantagon razboi rusia videoclip rusia
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes