Dialogul FIERBINTE, la distanță, Rareș Bogdan – Ludovic Orban, încheiat amical de europarlamentarul liberal: Suntem un partid unde dreptul la opinie este sacru. Sunt sigur că-mi va explica personal

Dialogul FIERBINTE, la distanță, Rareș Bogdan - Ludovic Orban, încheiat amical
Dialogul FIERBINTE, la distanță, Rareș Bogdan - Ludovic Orban, încheiat amical

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, i-a dat replica lui Ludovic Orban, miercuri, la Digi 24, spunându-i că poate ”s-a referit la șarpe știind că medicina consideră șarpele un simbol al vindecării”, fără a accentua aparenta polemică dintre cei doi liberi liberali, urmând ca totul să se închidă ”simplu”.

“Sunt convins că îmi va explica personal Ludovic Orban. Nu cred că o polemică în spațiul public ajută în acest moment România (…) Cred că trebuie să ne referim la chestiuni concrete de guvernare (…).
Dar dacă s-a referit la șarpe, poate Ludovic Orban s-a referit la șarpe știind că medicina consideră șarpele un simbol al vindecării. Sau poate s-a referit la faptul că bunul Dumnezeu i-a poruncit lui Moise să facă un șarpe de aramă, astfel încât oamenii care ajung să fie mușcați de șerpi să se uite la șarpele de aramă și să fie vindecați.

Eu nu vreau să polemizez cu Ludovic Orban în spațiul public. (…) Eu cred o chestiune extrem de simplă, că după vindecare vine relansarea, întinerirea și cred că putem face analiza vorbelor lui Ludovic Orban în această logică”, a susținut Rareș Bogdan la Digi24.

El a mai spus că niciodată atunci când a criticat nu a făcut-o din răutate, iar reacțiile sale “nu au făcut parte din categoria mușcăturilor veninoase”.

“Eu cred o chestiune extrem de simplă – că după vindecare vine relansarea, întinerirea și cred că putem face analiza vorbelor lui Ludovic Orban în această logică.

Vă asigur că niciodată atunci când am criticat – și până la urmă suntem partid liberal, nu suntem PCR, suntem un partid unde dreptul la opinie este sacru – nu a fost din răutate. Reacția mea nu a fost din răutate, reacțiile mele nu au făcut parte din categoria mușcăturilor veninoase, perfide, tipice practicilor medievale, nici a trădărilor fanariote… Ce am avut de spus am spus-o colegial”, a adăugat Rareș Bogdan.

Orban, critic cu Rareș Bogdan

Ludovic Orban s-a declarat dezamăgit de prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, care l-a cam criticat anul acesta, în mai multe rânduri, iar când a fost întrebat de Denise Rifai dacă Rareș Bogdan este “şarpele pe care l-a crescut în partid”, liderul PNL a răspuns: “Nu l-am crescut eu, că era crescut”.

Liderul PNL a spus că faptul că Rareș Bogdan “exprimă public astfel de puncte de vedere critice nu este corect din punct de vedere statutar și nu este normal să-ți ataci un coleg de partid care s-a purtat frumos cu tine și te-a susținut”.

Ludovic Orban a făcut aceste declarații marți seară, la emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai” de la Kanal D.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

40 de intrebari cu denise rifai critici rares bogdan denise rifai dreptul la opinie ludovic orban orban rares bogdan rares bogdan
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes