Diana Şoşoacă, sancționată de conducerea Senatului. Avertisment și interdicții pe trei luni

Diana Şoşoacă, sancționată de conducerea Senatului. Avertisment și interdicții pe trei luni
Diana Şoşoacă, sancționată de conducerea Senatului. Avertisment și interdicții pe trei luni

​Biroul Permanent al Senatului a decis, luni, ca senatoarea Diana Şoşoacă să fie sancționată cu avertisment scris. Decizia vine după ce Comisia Juridică a recomandat printr-un raport scris sancționarea acesteia pentru nepurtarea măștii în sala de plen, pentru discurs homofob și extremist, dar și pentru încălcarea legilor și a ”normelor de bun-simț”.

Diana Șoșoacă nu mai are voie să reprezinte Senatul României timp de trei luni la evenimente externe și interne. Senatoarea a primit un avertisment scris pentru comportamentul și limbajul agresiv pe care le-a avut în Parlament și pentru faptul că a refuzat să poarte mască într-o instituție publică.

Comisia Juridică a elaborat un raport în care susține că “încă de la începutul mandatului, conduita doamnei senator Diana Iovanovici-Șoșoacă nu a fost una care să onoreze demnitatea funcției, cu toate responsabilitățile care îi incumbă în calitate de reprezentant ales al poporului”.

”Din cuprinsul stenogramelor ședințelor de plen atașate prezentului raport rezultă că doamna senator Diana Iovanovici-Șoșoacă nu și-a însușit și nu dorește să respecte în exercitarea prerogativelor de senator, conduita parlamentară corespunzătoare demnității sale”, se arată în raportul comisiei juridice.

Reamintim că senatorii PNL au solicitat conducerii Senatului sancționarea senatoarei Diana Șoșoacă pentru că sfidează „orice normă legală și orice regulă a bunului-simț în cea mai prestigioasă instituție a țării”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

avertisment sosoacaDiana sosoacadiana sosoaca sanctionatasosaca suspendata
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes