Dinamo București își rescrie istoria: retrogradează din Liga 1, după 74 de ani

Dinamo București își rescrie istoria: retrogradează din Liga 1, după 74 de ani
Dinamo București își rescrie istoria: retrogradează din Liga 1, după 74 de ani

Dezastru pentru Dinamo Bucureşti. Echipa a retrogradat din Liga I, pentru prima oară în istorie, după ce a fost depășită de U Cluj, pe care n-a reușit să o învingă în niciunul dintre cele două meciuri de baraj.

Formaţia Dinamo a retrogradat, duminică, în Liga a 2-a Casa Pariurilor, după ce a pierdut barajul cu Universitatea Cluj, scor general 1-3, după 0-2 în tur şi scor 1-1 în retur. Dinamoviştii vor evolua în eşalonul secund pentru prima dată de la înfiinţarea clubului, în 1948. Clujenii revin în primul eşalon.

Duminică, pe stadionul Dinamo, au marcat Tescan ’17 pentru clujeni şi Morar ’20 pentru dinamovişti.

Dinamo: Eşanu – G. Creţu (Bani ’64), Carp, Aloe, A. Radu (Filip ’73) – Torje, Pierret (Haită ’89), Grădinaru – Morar (Ivanovski ’64), Irobiso, C. Matei (Rodrieguez ’74). Antrenor: Dusan Uhrin

Universitatea Cluj: Gorcea – Romeo, Ilie, Ispas, Dobrescu – Pires (Gugu ’90), Ioan Filip, Tescan (Balgiu ’65) – Ribeiro (Pîrvulescu ’46) Remacle, Boiciuc. Antrenor: Erik Lincar

Meciul a fost arbitrat de Adrian Cojocaru.

FC Dinamo a evoluat neîntrerupt în primul eşalon din anul 1948 şi este al doilea cel mai titrat club din Liga I, cu 18 titluri şi 13 Cupe ale României. Dinamo a încheiat pe locul opt în play-out.

În schimb, Universitatea Cluj, care a încheiat sezonul pe locul al treilea în play-off-ul ligii secunde, revine în Liga I după o pauză de şapte ani.

Chindia, în Liga 1

Tot duminică, a obţinut menţinerea în Liga 1 Chindia Târgovişte, care a câştigat la lovituri de departajare barajul cu echipa de eşalon secund Concordia Chiajna.

În turul barajului, scorul a fost 2-1 pentru Concordia.

În retur, la finalul prelungirilor scorul era 1-0 (gol Chamed ‘90+1), adică 2-2 la general. S-a trecut la loviturile de departajare, unde Chindia au marcat Iacob, Passaglia, Chunchukov şi Celea. Pentru Concordia a marcat Llullaku, iar Sokovic şi Palmes au ratat. Meciul retur s-a încheiat 5-1 pentru Chindia, în urma loviturilor de departajare.

Concordia Chiajna s-a clasat pe locul 5 în Liga 2 în sezonul 2021/2022 şi Chindia Târgovişte pe locul 13 în Liga I, iar Universitatea Cluj a terminat pe locul 3 în Liga 2 şi Dinamo Bucureşti pe locul 14 în Liga I.

Duminică seară, Dinamo Bucureşti a terminat la egalitate cu Universitatea Cluj, 1-1, pe teren propriu, în manşa a doua a barajului pentru menţinere/promovare. În tur, dinamoviştii fusese învinşi de Universitatea cu 2-0.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

dinamo - u cluj rezultatdinamo retrogradeazaretrogradare dinamorezultat baraj dinamo
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes