Dinamo, înfrântă încă o dată de FCSB. Finala Cupei României o joacă roș-albaștrii

Dinamo a pierdut definitiv, la masa verde, în fața FCSB, litigiul legat contestarea dreptului de joc al portarului Andrei Vlad în turul semifinalei Cupei României.

Recursul formulat de FC Dinamo la decizia Comisiei de Disciplină în litigiul cu FCSB a fost respins definitiv, informează FRF, într-un comunicat de presă.

„Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a Dinamo 1948 SA în promovarea recursului. Respinge recursul ca fiind formulat de o persoană fără calitate procesuală activă. Definitivă şi executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS, în termen de 21 de zile de la comunicare. Pronunţată astăzi, 21.07.2020, în şedinţă nepublică, la sediul FRF din Bucureşti”, se arată în comunicatul FRF.

Dinamo a depus, prin secretarul general al FRF, Radu Vişan, un memoriu la Comisia de Disciplină prin care a solicitat să i se acorde victoria la masa verde, în meciul tur cu FCSB, pentru că portarul Andrei Vlad nu ar fi avut drept de joc.

”În temeiul art. 83.10.1 din RD al FRF coroborat cu art. 25 din ROAF rap. la art. 3 C.pr. civ. admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a secretarului general al FRF invocată din oficiu. Respinge sesizarea secretarului general al FRF, ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă”, se arată în motivarea formulate de Comisia de Disciplină la finalul judecății.

Cei de la Dinamo au reclamat faptul că portarul FCSB ar fi acumulat două cartonașe galbene, în optimi și în sferturile competiției, iar acest lucru nu i-ar fi dat drept de joc în meciul reclamat. Potrivit regulamentului disciplinar, cartonaşele galbene sunt anulate înaintea sferturilor de finală ale Cupei României, iar potrivit Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF) din România, sunt anulate înaintea optimilor de finală.

Astfel că, dacă se ţine cont de Regulamentul Disciplinat, jucătorul FCSB a avut drept de joc, dar conform ROAF, nu a avut.

Finala Cupei României va avea loc miercuri, 22 iulie a.c., cu începere de la ora 20.00, între FCSB şi Sepsi, pe arena Ilie Oană din Ploieşti.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

andrei vlad finala cupa romaniei frf recurs dinamo
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes