Sport

Dinamo, înfrântă încă o dată de FCSB. Finala Cupei României o joacă roș-albaștrii

Dinamo a pierdut definitiv, la masa verde, în fața FCSB, litigiul legat contestarea dreptului de joc al portarului Andrei Vlad în turul semifinalei Cupei României.

Recursul formulat de FC Dinamo la decizia Comisiei de Disciplină în litigiul cu FCSB a fost respins definitiv, informează FRF, într-un comunicat de presă.

„Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a Dinamo 1948 SA în promovarea recursului. Respinge recursul ca fiind formulat de o persoană fără calitate procesuală activă. Definitivă şi executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS, în termen de 21 de zile de la comunicare. Pronunţată astăzi, 21.07.2020, în şedinţă nepublică, la sediul FRF din Bucureşti”, se arată în comunicatul FRF.

Dinamo a depus, prin secretarul general al FRF, Radu Vişan, un memoriu la Comisia de Disciplină prin care a solicitat să i se acorde victoria la masa verde, în meciul tur cu FCSB, pentru că portarul Andrei Vlad nu ar fi avut drept de joc.

”În temeiul art. 83.10.1 din RD al FRF coroborat cu art. 25 din ROAF rap. la art. 3 C.pr. civ. admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a secretarului general al FRF invocată din oficiu. Respinge sesizarea secretarului general al FRF, ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă”, se arată în motivarea formulate de Comisia de Disciplină la finalul judecății.

Cei de la Dinamo au reclamat faptul că portarul FCSB ar fi acumulat două cartonașe galbene, în optimi și în sferturile competiției, iar acest lucru nu i-ar fi dat drept de joc în meciul reclamat. Potrivit regulamentului disciplinar, cartonaşele galbene sunt anulate înaintea sferturilor de finală ale Cupei României, iar potrivit Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF) din România, sunt anulate înaintea optimilor de finală.

Astfel că, dacă se ţine cont de Regulamentul Disciplinat, jucătorul FCSB a avut drept de joc, dar conform ROAF, nu a avut.

Finala Cupei României va avea loc miercuri, 22 iulie a.c., cu începere de la ora 20.00, între FCSB şi Sepsi, pe arena Ilie Oană din Ploieşti.

Alte știri de interes

Ce susținere mai are Rădoi la cârma naționalei. Burleanu dă verdictul

Mihnea Tudor

CFR Cluj – Young Boys Berna rezultat final. Totul se joacă în grupa ardelenilor

Mihnea Tudor

Cristina Neagu ratează patru etape din Liga Florilor

Gloria Pascu

O nouă victorie a lui Messi: Josep Maria Bartomeu a demisionat de la conducerea FC Barcelona

Saghin Cristian

Gianni Infantino, preşedintele FIFA, testat pozitiv cu Covid-19

Mihnea Tudor

Ea e cea mai tare româncă: a câștigat două medalii de aur într-o zi!

Gloria Pascu

FRF a stabilit orașul în care se joacă meciul amical România – Belarus

Saghin Cristian

Câte puncte mai are Simona Halep în clasamentul WTA, publicat azi

Mihnea Tudor

FC Barcelona, învinsă acasă de Real Madrid. Fati, cel mai tânăr marcator într-un El Clasico

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »