Sanatate

Director Victor Babeș: Terapia intensivă e colmatată, spitalul este plin, nu mai prididim cu internările

Medicul Simin Aysel Florescu, director medical al spitalului ”Victor Babeș” din București, trage un semnal de alarmă estrem de puternic privind epidemia de coronavirus.
Medicul Simin Aysel Florescu, director medical al spitalului ”Victor Babeș” din București, trage un semnal de alarmă estrem de puternic privind epidemia de coronavirus.

Medicul Simin Aysel Florescu, director medical al spitalului ”Victor Babeș” din București, trage un semnal de alarmă extrem de puternic privind epidemia de coronavirus.

Spitalul este ”plin, nu mai prididim cu internările, vin grupuri de zeci de persoane depistate în comunitate în București, zilnic, Călărași, Roșiori, Giurgiu etc.”, avertizează doctorița.

”Ne-am relaxat. Toată lumea e fericită. Unii cred că boală asta nici nu a existat vreodată. Ei bine, există. Și e din ce în ce mai multă… Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ‘Dr. Victor Babeș’ din București e plin. Nu mai prididim cu internările, vin grupuri de zeci de persoane depistate în comunitate în București, zilnic, Călărași, Roșiori, Giurgiu, etc. Colegii din DSP caută locuri în spital. Noi primim cât timp încă mai putem asigura un flux externare-internare, dar în condițiile astea, deja suntem plini. Terapia intensivă e colmatată, spitalul plin, medicii și asistentele în acțiune maximă. E plin. Nici la început nu a fost așa… pe scurt, azi: 2.200 externați, 1.700 confirmați. Boala există și poate fi atât de gravă cum nu vă închipuiți”, a scris medicul Simin Aysel Florescu, într-o postare pe pagină să de Facebook.

Simin Aysel Florescu mai spune că „Văd comentarii: ‘păi da, e plin cu asimptomatici…’ Asimptomaticii pot deveni simptomatici în 5-6 zile… ce surpriză, nu?? Da, factorii de risc și comorbiditățile sunt foarte importanți. Dar… nu numai… mai există și un factor necunoscut, care determina formă severă la pacienți aparent fără risc. Nu știm tot despre această infecție. Învățăm din mers. Știm însă că trebuie evitată îmbolnăvirea, cât putem de mult. Teribilismul, falsă siguranță și ignoranța fac victime.”

Alte știri de interes

Raport coronavirus România pentru săptămâna 14 – 20 septembrie

Mihnea Tudor

Nelu Tătaru despre evaluarea mortalităţii cauzate de coronavirus: Cei din Terapia Intensivă sunt cei care numără decedaţii

Mihnea Tudor

Arafat: Vom avea o perioadă dificilă! Prima recomandare a șefului DSU

Gloria Pascu

Administrarea de plasmă cu anticorpi reduce mortalitatea Covid cu 57%. Un al doilea aparat de colectare a fost instalat în București

Saghin Cristian

Nelu Tătaru a dezvăluit cel mai important moment din timpul acestei pandemii

Mihnea Tudor

Virgil Musta, recomandări pentru siguranța copiilor care au părinți sau bunici cu comorbidități

Mihnea Tudor

Marius Tucă, internat cu coronavirus. Mesajul prezentatorului Tv

Mihnea Tudor

Atenție părinți: Care sunt cele mai întâlnite simptome ale infecției cu coronavirus la copii

Mihnea Tudor

Turism balnear: Redeschiderea piscinelor interioare şi a centrelor de tratament balnear va reduce riscul de îmbolnăvire cu Covid

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »