Sanatate

Director Victor Babeș: Terapia intensivă e colmatată, spitalul este plin, nu mai prididim cu internările

Medicul Simin Aysel Florescu, director medical al spitalului ”Victor Babeș” din București, trage un semnal de alarmă estrem de puternic privind epidemia de coronavirus.
Medicul Simin Aysel Florescu, director medical al spitalului ”Victor Babeș” din București, trage un semnal de alarmă estrem de puternic privind epidemia de coronavirus.

Medicul Simin Aysel Florescu, director medical al spitalului ”Victor Babeș” din București, trage un semnal de alarmă extrem de puternic privind epidemia de coronavirus.

Spitalul este ”plin, nu mai prididim cu internările, vin grupuri de zeci de persoane depistate în comunitate în București, zilnic, Călărași, Roșiori, Giurgiu etc.”, avertizează doctorița.

”Ne-am relaxat. Toată lumea e fericită. Unii cred că boală asta nici nu a existat vreodată. Ei bine, există. Și e din ce în ce mai multă… Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ‘Dr. Victor Babeș’ din București e plin. Nu mai prididim cu internările, vin grupuri de zeci de persoane depistate în comunitate în București, zilnic, Călărași, Roșiori, Giurgiu, etc. Colegii din DSP caută locuri în spital. Noi primim cât timp încă mai putem asigura un flux externare-internare, dar în condițiile astea, deja suntem plini. Terapia intensivă e colmatată, spitalul plin, medicii și asistentele în acțiune maximă. E plin. Nici la început nu a fost așa… pe scurt, azi: 2.200 externați, 1.700 confirmați. Boala există și poate fi atât de gravă cum nu vă închipuiți”, a scris medicul Simin Aysel Florescu, într-o postare pe pagină să de Facebook.

Simin Aysel Florescu mai spune că „Văd comentarii: ‘păi da, e plin cu asimptomatici…’ Asimptomaticii pot deveni simptomatici în 5-6 zile… ce surpriză, nu?? Da, factorii de risc și comorbiditățile sunt foarte importanți. Dar… nu numai… mai există și un factor necunoscut, care determina formă severă la pacienți aparent fără risc. Nu știm tot despre această infecție. Învățăm din mers. Știm însă că trebuie evitată îmbolnăvirea, cât putem de mult. Teribilismul, falsă siguranță și ignoranța fac victime.”

Alte știri de interes

Focar de coronavirus la Spitalul din Galați. Nu se mai fac internări, iar zeci de medici sunt infectați

Gloria Pascu

Personalul medical din prima line, implicat în combaterea COVID, va avea salarii sporite

Mihnea Tudor

Un funcţionar guvernamental a fost depistat pozitiv cu coronavirus

Mihnea Tudor

Coronavirus România – Număr uriaș de infectări în această vară. Avertismentul unui renumit epidemiolog

Gloria Pascu

Expert medical german: „Al doilea val nu poate fi impiedicat”! Cat de mare va fi impactul

Gloria Pascu

Alexandru Rafila, despre decizia CCR: Accentul trebuie mutat pe responsabilitățile de prevenire și transmitere a bolii

Saghin Cristian

Coronavirus – Județele din România cu ZERO cazuri noi COVID, în ultimele 24 de ore

Mihnea Tudor

La un pas de cel mai mare PERICOL – Bolnavii Covid-19 au început să plece din spitale

Saghin Cristian

Izolarea și carantinarea se SUSPENDĂ temporar pentru toți românii care revin în țară

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »