Discuții privind securitatea internațională în cadrul Parliamentary Intelligence Security Forum

Deputatul PNL Cristian Băcanu
Deputatul PNL Cristian Băcanu

Deputatul PNL Cristian Băcanu a participat la Parliamentary Intelligence Security Forum, în Londra, pentru a discuta despre probleme privind securitatea internațională.

„Chiar dacă teatrele de operații ale secolului XXI s-au mutat și în zona virtuală, asta nu poate reprezenta o scuză pentru a nu fi pregătiți și rezilienți. Trebuie să ne protejăm avantajul competitiv în materie de tehnologie pentru a nu permite unor state să-și impună noul lor mod de organizare politică și socială, făcând abstracție de drepturi fundamentale precum cel la libertate și viață privată.

Războiul din Ucraina ne arată că doar împreună, de pe ambele maluri ale Atlanticului, lucrând în strânsă legătură cu partenerii noștri din Asia-Pacific și Africa, putem să protejăm această ordine. România, ca factor de stabilitate pe flancul estic al NATO și garant al respectării acestor valori euro-atlantice în această parte a Europei, dar și ca hub în domeniul digital și cibernetic, cu o conectivitate și legislație cu care merită să ne mândrim, trebuie angajată chiar și mai mult în lupta împotriva autocrațiilor, pentru că angajamentul nostru euro-atlantic este ferm și resimțit la nivelul întregii societăți.”, transmite Cristian Băcanu, deputat PNL.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cristian bacanu
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes