Discuţii privind susţinerea Guvernului la Vila Lac între liderii PNL și PSD. Social democrații joacă tare, liberalii nu cedează

Nicolae Ciucă, premierul desemnat, şi preşedintele PNL, Florin Cîţu, s-au întâlnit, marţi seară, la Vila Lac, cu liderii PSD Marcel Ciolacu şi Sorin Grindeanu, au declarat surse politice pentru News.ro. Discuţiile au vizat o posibilă susţinere de către PSD a Guvernului minoritar PNL-UDMR sau includerea PSD în Guvern, cu miniştri, însă nu s-a ajuns la niciun acord.

Liberalii vor neapărat un guvern minoritar cu susținerea PSD în Parlament și din această cauză negocierile au eșuat. Este posibil ca zilele următoare să existe alte întâlniri.

Negocierile de marți s-au sistat fără a se ajunge la vreun acord, oricât de mic. La întâlnire au participat din partea PNL, Florin Cîțu și Nicolae Ciucă, iar de la PSD, Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu și Vasile Dîncu.

Întâlnirea celor două partide a venit după ce preşedintele USR, Dacian Cioloş a anunţat, oficial, că nu este nevoie de niciun armistiţiu politic în Parlament, ci se poate reface coaliţia de guvernare cu USR. Cioloş a cerut liberalilor să se aşeze la masă pentru discuţii. 

PSD, în schimb, a transmis printr-un comunicat oficial că este nevoie de un armistiţiu al partidelor de dreapta care au provocat criza politică. 

Mai mult, social-democraţii au dat de înţeles că, dacă PNL acceptă cele 10 măsuri PSD propuse pentru a fi implementate, atunci sunt dispuşi să accepte acest armistiţiu. 

De altfel, PSD s-a întrunit, în cursul zilei, într-o şedinţă în care au discutat variantele de lucru, o parte din social-democraţi afirmând că, dacă tot se pune problema unui sprijin în Parlament, atunci să se facă transparent, prin participarea PSD la guvernare. 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

discutii vila lacguvern minoritarlideri pnl psdsustinere guvern
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes