Distrugătorului britanic HMS Defender, atacat cu focuri de avertisment de nave rusești

Un avion de tip Suhoi 24 rusesc şi nave ruseşti au tras focuri de avertisment vizând un distrugător din cadrul Marinei regale britanice, HMS Defender, care a intrat în apele teritoriale ruseşti, la Marea Neagră, a anunţat miercuri Ministerul rus al Apărării, citat de agenţiile ruseşti de presă, relatează AFP.

Distrugătorul (britanic HMS Defender) a primit un avertisment cu privire la faptul că va fi folosit armamentul, în cazul unei încălcări a frontierei ruse. El nu a reacţionat la avertisment”, a anunţat ministerul.

Astfel, o ”navă de patrulare la frontieră” a tras focuri de avertisment, iar un avion de tip Su-24M a efectuat un ”bombardament de precauţie pe traiectoria distrugătorului britanic”, precizează ministerul.

Nava britanică a părăsit apoi apele ruseşti, încheind astfel incidentul armat la Marea Neagră, care a durat peste 20 de minute, miercuri la prânz, potrivit Moscovei.

Ministerul rus al Apărării a anunţat ulterior că l-a convocat pe ataşatul militar al Ambasadei Regatului Unit la Moscova, potrivit agenţiilor ruse de presă. Moscova acuză nava britanică de faptul că a pătruns trei kilometri în apele ruseşti.

Regatul Unit şi aliaţii săi occidentali nu recunosc Crimeea drept un teritoriu rusesc, după ce Moscova a anexat peninsula ucraineană în 2014.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

hms defender nava britanica atacata
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes