Ce mai citim pe net

”Divorț” de răsunet în Pro România: Un fost ministru de finanțe îl părăsește pe Victor Ponta

Ioana Petrescu, fost ministru de Finanţe în Guvernul Ponta, şi-a dat demisia din Pro România
Ioana Petrescu, fost ministru de Finanţe în Guvernul Ponta, şi-a dat demisia din Pro România

Ioana Petrescu, cea care a fost ministru de Finanţe în Guvernul Ponta, şi-a dat demisia din Pro România, spunând că nu mai crede în partidul care se declara altfel. Ea a anunțat acest lucru într-o postare pe pagina sa de socializare:

”Am decis să ies din Partidul Pro România. Este o decizie dificilă, dar necesară, pe care o iau după doi ani în care am făcut parte din conducerea acestei formaţiuni. Eu am intrat în politică din dorinţa de a avea un cuvânt de spus în politicile publice care ar putea ajuta România să devină o democraţie avansată şi să joace un rol important în UE. Acum doi ani, am ales Pro România pentru că era o formaţiune născută din nevoia unor tineri politicieni care nu îşi găseau loc în vechile partide şi vocea lor nu ar fi putut fi auzită din cauza liderilor autoritari şi discreţionari. Am crezut în forţa Pro România, un partid care s-a declarat a fi -altfel-, în care mulţi tineri au devenit membri cu speranţa că alături de colegii cu experienţă în politică au şansa de a-şi susţine ideile lor care pot aduce românilor o viaţă mai bună”, scrie Ioana Petrescu pe Facebook.

Sentimentul sterilității politice

”Trebuie să cred şi eu în partid, nu doar partidul în mine. Datoria unui politician ales este să reprezinte interesele alegătorilor şi nu ale liderilor partidului. Liderii de partid trebuie să genereze proiecte şi nu să manevreze pârghii obscure, invizibile publicului larg. (…) În lipsa unui dialog constructiv în interiorul formaţiunii din care fac parte, am ales să iau poziţii publice ori de câte ori am avut ocazia să îmi exprim punctul de vedere, mai ales pe temele în care am o expertiză bazată pe studii şi experienţa de lucru la nivel internaţional. Din păcate, doar rar luările mele de poziţie au dus la iniţiative legislative ale Pro România în Parlament. Sentimentul sterilităţii unei astfel de activităţi politice a devenit pregnant”, a mai scris fostul ministru.

Ioana Petrescu concluzionează: „într-un final poate ei vor reuşi să îi convingă pe liderii partidului că drumul bun este cel al construcţiei perseverente, al dialogului onest şi transparent, să refuze duplicitatea, oportunismul, trădarea şi târguielile de culise”.

Alte știri de interes

Costel Barbu către USR PLUS: Aţi stat pe margine aşteptând, sperând ca noi să ne rupem gâtul

Mihnea Tudor

Ana Birchall răpusă de durere: O minte criminală și bolnavă l-a otrăvit

Mihnea Tudor

Varujan Vosganian nu mai candidează! DNA poate relua urmărirea penală

Saghin Cristian

Ciolacu: Iohannis trebuie să renunţe la aura de „Otto cel Mare” şi să cheme urgent toate partidele la consultări

Saghin Cristian

Liviu Pleșoianu și-a anunțat demisia din PSD: Partidul a fost preluat de călăi

Saghin Cristian

Drulă (USR), atac la Ludovic Orban: A picat testul onestităţii şi loialităţii

Mihnea Tudor

Nicuşor Dan: Respectul Gabrielei Firea şi al PSD Bucureşti faţă de cetăţenii Capitalei e zero. Validarea mandatului meu a fost contestată de 52 de psd-iști

Gloria Pascu

Cîţu: Marcel Ciolacu, acum că ai moştenit hamsterul lui Dragnea nu-l lasa nemâncat. Începe să facă urât

Gloria Pascu

Dan Barna: Mutarea lui Florin Iordache e o sfidare la adresa oricărui român cinstit. Ce proiect pregătește

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »