DNA, câştig de cauză la Curtea de Apel Bucureşti, în cazul Sorina Pintea. Sentință schimbată

Curtea de Apel București a decis ca Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, să rămână sub control judiciar în dosarul în care este acuzată de luare de mită, faptă pe care ar fi săvârșit-o, spun procurorii, când era manager al Spitalului Județean Baia Mare.

Pe 2 iulie, Tribunalul București a revocat măsura controlului judiciar ce o viza pe fostul ministru Sorina Pintea, în dosarul în care este acuzată de luare de mită. Procurorii DNA au contestat decizia, iar Curtea de Apel București le-a dat dreptate.

“Admite contestația formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – DNA împotriva încheierii din data de 02.07.2020, pronunțată de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul București – Secția I Penală. (…) Desființează încheierea atacată și, rejudecând, (…) menține măsura preventivă a controlului judiciar luată față de inculpata Pintea Sorina”, se arată în încheierea de ședință postată joi pe portalul instanțelor de judecată.

Sorina Pintea acuzată de luare de mită

Procurorii anticorupție o acuză pe Sorina Pintea de luare de mită, în contextul unui contract de achiziții de echipamente împotriva noului coronavirus, acte de corupție pe care le-ar fi comis pe vremea când era manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare.

În perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, aceasta ar fi cerut și primit printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, sumele de 10.000 de euro, respectiv 120.000 lei. Banii reprezentau 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și execuția lucrărilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente” din spitalul pe care Pintea îl conducea.

Anchetatorii mai susțin că ea a luat banii în incinta spitalului.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

dosar Sorina Pintea sorina pintea Sorina Pintea control judiciar Sorina Pintea dna
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes