Doar jumătate dintre sirenele de alarmare a populaţiei din Capitală sunt funcţionale, recunoaște Nicuşor Dan

Primarul Capitalei Nicuşor Dan anunţă că doar jumătate din sirenele de alarmare a populaţiei din Bucureşti sunt funcţionale, unele putând fi operate doar manual şi că Primăria Generală a alocat 2,7 milioane de lei plus TVA pentru a reabilita şi moderniza sistemul de înştiinţare/alarmare.

”Am alocat fondurile necesare – 2,7 milioane de lei plus TVA – pentru a reabilita şi moderniza sistemul de înştiinţare/alarmare a populaţiei Bucureştiului în caz de situaţii de urgenţă”, anunţă primarul Capitalei.

Nicuşor Dan precizează că acest sistem, compus din 300 de sirene şi 6 centrale de alarmare amplasate în sectoarele Capitalei, n-a mai avut parte de investiţii semnificative de mai bine de 30 de ani.

”Doar 155 de sirene şi două centrale sunt astăzi funcţionale, iar mare parte dintre sirene pot fi operate doar manual”, precizează primarul.

Conform lui Nicuşor Dan, vor fi modernizate toate cele 300 de sirene, vor fi cumpărate 10 centrale de alarmare noi, precum şi mediile de comunicaţie aferente (GSM, fibra optică, radio etc.).

”Vom face astfel un sistem modern, integrat şi centralizat, care va putea fi acţionat la nevoie apăsând un singur buton”, dă asigurări primarul general..

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alerme bucuresti nicusor dan sirene bucuresti sirene de alarma bucuresti
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes