Eveniment

Doctorița Carmen Dorobăţ, infectată cu Covid după ce s-a vaccinat

Prof. dr. Carmen Dorobăţ, infectată cu Covid după ce s-a vaccinat
Prof. dr. Carmen Dorobăţ, infectată cu Covid după ce s-a vaccinat

Carmen Dorobăț, fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, a fost confirmat cu infecția cu SARS COV 2. Medicul se vaccinase chiar înainte de Revelion.

„Am făcut un drum săptămâna trecută la București. Niciuna dintre persoanele cu care am intrat în contact nu era suspectă de COVID 19. Nu am luat infecția din spital pentru că în spital știu să mă protejez. Dar iată că euforia Sărbătorilor ne face uneori să și greșim. Deși m-am protejat mereu, nu știu cum de s-a întâmplat”, a declarat Carmen Dorobăț, medic primar în Boli Infecțioase.

Fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase Iași, Carmen Dorobăţ, a fost vaccinată împotriva Covid pe 27 decembrie. În urmă cu 48 de ore, medicului i s-a confirmat infectarea. Și soțul fostului manager, medicul Gheorghe Dorobăț a fost confirmat la rândul său cu infecția cu noul coronavirus. Ambii se află sub tratament, în izolare la domiciliu.

Chiar dacă s-a infectat după vaccinare, medicul Dorobâț susține eficacitatea vaccinului pe care l-a făcut cu două zile înainte de Anul Nou:

„Înainte de vaccin aveam test negativ. Anticorpii protectori dați de vaccin apar la 10-15 zile după vaccinare. La mine, infecția a apărut după vaccinare, imediat. Vaccinul, în cazul meu, a avut un rol decisiv aș putea spune prin faptul că a blocat situsurile de legare a virusului, iar simptomele sunt șterse față de alte cazuri cu care m-am confruntat în ultimele zece luni. Asta este, dacă până acum am învățat despre acest virus la capul bolnavului acum învăț direct de la mine. Categoric peste 28 de zile voi face rapelul și în continuare sfâtuiesc cetățenii să se vaccineze, mai ales pentru că vedem, apar tulpini noi care îngreunează situația”, a mai adăugat Carmen Dorobăț.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

ZECI de cai legaţi, care par maltrataţi, bătuţi şi slab hrăniţi, filmaţi pe marginea lacului Zarguzon,Teghirghiol – FOTO. Apel pentru salvarea lor

Mihnea Tudor

Predeal: Schior ghinionist, urmărit de un URS pe pârtie. Intervenția jandarmilor

Mihnea Tudor

O maşină cu două femei înăuntru, parcată pe marginea unei râpe adânci, ținută de trecători să nu se răstoarne

Saghin Cristian

Virgil Popescu, nemulțumit că ANRE lasă furnizorii să decidă ce reduceri fac consumatorilor, după trecerea în serviciul universal

Daniela Arnăutu

Prima reacție a lui Radu Gavriș, adjunctul Poliției Capitalei, după ce a fost surprins la o petrecere la Hanul lui Manuc: ”Nu am fost la masă cu mai multe persoane decât prevede legea”

Daniela Arnăutu

Avalanşă în Munţii Bucegi, două persoane fiind surprinse. Intervenția dificilă a Salvamontului

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »