Sanatate

Doctorița Carmen Dorobăț nu mai poate fi manager de spital. Decizia instanței

Carmen Dorobăț, actualul manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, condamnată definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, a primit o nouă lovitură. Aceasta nu mai are dreptul de a mai ocupa o funcţie de conducere publică, potrivit unei decizii definitive, pronunțată miercuri de Curtea de Apel Iași. Prin urmare, medicul Dorobăț nu mai poate fi managerul spitalului.

Curtea de Apel Iaşi a admis miercuri o contestaţie la executare formulată chiar de medicul Carmen Dorobăţ, cu privire la sentinţa prin care aceasta a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare, relatează B1 Tv.

Prin decizia Curții de Apel Iași lui Dorobăț i-au fost interzise următoarele: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public; dreptul de a mai preda în universităţile publice şi private, timp de 5 ani

“Am clarificat prin avocaţii mei exprimarea deciziei finale şi sigur mă voi conforma. Sunt convinsă că managementul va merge la fel de bine. Vă multumesc pentru colaborarea instituţională pe care am avut-o”, a spus Carmen Dorobăţ.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Carmen Dorobăț, a fost condamnată în 21 noiembrie la trei ani de închisoare cu suspendare într-un dosar în care este acuzată, alături de soțul său, tot medic, că a primit mită de la 124 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi, pentru a-i promova examenele. Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel Iași și este definitivă.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Vaccinarea în sarcină şi în timpul alăptării. Informații de la Comitetul de coordonare a vaccinării

Gloria Pascu

Pfizer anunţă că va reduce livrările de vaccin anti-COVID în Europa, până își va îmbunătăți capacitatea de producție

Daniela Arnăutu

Avertisment Solidaritatea Sanitară: În sistemul public de sănătate există o nemulţumire în continuă creştere

Gloria Pascu

13.344 de persoane, vaccinate anti-COVID în ultimele 24 de ore

Daniela Arnăutu

Vaccinare București etapa a 2-a: Programările se fac de vineri. Cum te poți înscrie

Gloria Pascu

Decizie: Vaccinare antigripală gratuită pentru întreaga populaţie, fără a mai exista o prioritizare impusă de grupele de risc

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »