”Doctorul Arafat nu este Superman. Vreți să spuneți că au murit oameni că nu am demisionat eu?”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a declarat, vineri, că nu este „Superman”, după ce a fost întrebat dacă își va da demisia în urma tragediei de la Constanța, unde 7 oameni au murit în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase.

„Vreți să spuneți că au murit oameni pentru că doctorul Arafat nu a demisionat? Am explicat mai devreme care este rolul DSU, ce face DSU, și cum intervine DSU cu structurile aflate în coordonare.

Doctorul Arafat nu este Superman, care să rezolve toate problemele, și nici insituțiile aflate în coordonarea lui nu sunt instituții de super-putere, care să rezolve absolut toate problemele. Totul depinde de nivelul pentru care există competență pentru rezolvarea unei probleme”, a declarat, vineri, Raed Arafat, ajuns la Constanța.

Șeful DSU a mai precizat că doar ancheta va stabili cine poartă vina pentru tragedia de la Constanța.

„La acest moment se știe că au fost controale făcute, se știe că au fost sesizări făcute, urmează să stabilească procurorul care sunt responsabilitățile pe linie civilă și penală”, a mai declarat Raed Arafat.

În ceea ce privește Spitalul din Constanța, Arafat spune că aici au fost depistate mai multe nereguli:

„Au fost 2 controale la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. la ultimul, din februarie 2021, au fost constatate anumite nereguli la instalațiile electrice, au fost găsite unele improvizații și siguranțe dezechilibrate, modul în care acestea erau reglate.

S-a constatat atunci că exista în Spitalul de Boli Infecțioase senzori pentru oxigen în saloane, dar instalația de detectare a incendiului nu exista”, a declarat Raed Arafat.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

arafat superman incendiu ati constanta morti ati constanta raed arafat tragedie constanta
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes