Documente clasificate au fost găsite şi în casa fostului vicepreşedinte american Mike Pence

Un avocat al lui Mike Pence a descoperit săptămâna trecută în jur de zece documente marcate ca fiind clasificate în locuinţa din Indiana a fostului vicepreşedinte al SUA şi a predat aceste înregistrări clasificate FBI-ului, a relatat marţi CNN, citând surse care au cunoştinţă despre această chestiune.

FBI şi Divizia de Securitate Naţională a Departamentului de Justiţie au lansat o analiză a documentelor şi a modului în care acestea au ajuns în casa lui Pence din Indiana.

Documentele clasificate au fost descoperite în noua locuinţă a lui Pence din Carmel, Indiana, de un avocat al lui Pence, în urma dezvăluirilor despre materialele clasificate descoperite în biroul privat şi în reşedinţa preşedintelui Joe Biden, au precizat sursele.

Descoperirea vine după ce Pence a declarat în repetate rânduri că nu a avut niciun document clasificat în posesia sa.

Nu este încă clar la ce se referă documentele sau nivelul lor de sensibilitate sau de clasificare. Echipa lui Pence intenţionează să notifice Congresul în cursul zilei de marţi.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

documente secrete documente secrete pence
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes