Doi angajaţi ai Spitalului “Victor Babeş” din Capitală, reţinuți în dosarul decesului a trei pacienţi din unitatea mobilă ATI

Pană de OXIGEN la unitatea mobilă de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti: Trei persoane au murit
Pană de OXIGEN la unitatea mobilă de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti: Trei persoane au murit

Două persoane au fost reţinute miercuri în dosarul decesului a trei pacienţi din unitatea mobilă ATI a Spitalului Victor Babeş din Capitală după oprirea instalaţiei de oxigen. Cele două persoane sunt un şef serviciu tehnic şi un instalator.

Cei doi au fost chemaţi, miercuri dimineaţă, la sediul Poliţiei Capitalei, pentru noi audieri în dosarul morţii celor trei pacienţi intubaţi în TIR-ul ATI din cauza opririi instalaiei de oxigen. Un raport preliminar a indicat că instalaţia de oxigen nu a fost defectă, ceea ce însemna că moartea celor trei persoane ar fi fost determinată de o eroare umană.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a transmis, încă de la producerea incidentului, că personalul a sesizat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor, din cauza creşterii presiunii peste limita admisă şi că reprezentantul firmei care distribuie ventilatoarele a refuzat să intre în unitatea mobilă, deşi i s-a pus la dispoziţie echipament de protecţie.

Tot atunci, şeful DSU Raed Arafat a declarat că ventilatoarele sunt de fabricaţie americană, iar când se depăşesc 6 bari, intră în stare de alertă şi se opresc. El a precizat că personalul medical a intervenit să preia ventilaţia pacienţilor. Conform anchetatorilor, angajaţii spitalului ar fi provocat, însă, din greşeală, închiderea automată a instalaţiei de oxigen.

Şeful Serviciului Tehnic de Spitalul Victor Babeş a hotărât să ia măsuri şi a trimis la faţa locului doi subalterni, să rezolve problema presiunii, iar unul dintre ei a răsucit robinetul în direcţia greşită. Presiunea în instalaţie a depăşit limita de 6 bari, ceea ce a declanşat sistemul de autoprotecţie al instalaţiei de oxigen, iar aceasta s-a oprit.

Trei persoane au murit în 12 aprilie după ce instalaţia de oxigen a unităţii mobile ATI de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti s-a oprit.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

arestati incendiu babes morti oxigen babes pana oxigen babes victime ati victor babes
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes