Doi comisari de la Protecţia Consumatorilor Argeş, reţinuţi pentru luare de mită de la agenți economici

Doi comisari de la Protecţia Consumatorilor Argeş, reţinuţi pentru luare de mită de la agenți economici
Doi comisari de la Protecţia Consumatorilor Argeş, reţinuţi pentru luare de mită de la agenți economici

Doi comisari de la Protecţia Consumatorilor Argeş au fost reţinuţi de DNA pentru luare de mită în formă continuată. Cei doi sunt suspectaţi că au pretins şi au primit bani şi foloase necuvenite de la agenţi economici pentru a nu-i amenda, în urma controalelor.

Procurorii DNA Piteşti au deschis dosar penal și i-au reținut, pentru 24 de ore, pe cei doi. Astfel, din  26 mai, au fost acuzați, inculpaţii Dumitru Constantin Boboc, comisar superior în cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, pentru luare de mită, în formă continuată, şi fals intelectual, în formă continuată, şi Paul Constantin Zamfir, comisar superior în cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, pentru luare de mită, în formă continuată.

“În perioada februarie – aprilie 2021, cei doi inculpaţi, în calităţile menţionate mai sus, ar fi pretins şi primit de la mai mulţi agenţi economici sume de bani şi alte foloase necuvenite în valoare totală de 2.350 lei pentru a nu aplica amenzi contravenţionale ori pentru a favoriza agenţii economici la efectuarea de controale, prin atestarea unor aspecte necorespunzătoare realităţii, respectiv faptul că nu au fost constatate nereguli la societăţile verificate”, se precizează în comunicatul DNA.

Potrivit sursei citate, unul dintre operatorii economici controlaţi, care presta servicii de alimentaţie publică, utiliza produse expirate, condiţiile de muncă erau insalubre, lipsea autorizaţia de funcţionare emisă de către D.S.P. Argeş, etc.

Joi, Boboc şi Zamfir urmează să fie prezentaţi Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, precizează DNA.

“Anterior, în aceeaşi zi, procurorii anticorupţie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au efectuat percheziţii domiciliare în opt locaţii situate pe raza judeţelor Argeş şi Vâlcea, din care două erau la sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie”, s emai precizează în comunicatul DNA.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

agenti economici arges comisari mita protectia consumatorului
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes