Doi indivizi sunt cercetaţi pentru uciderea unui câine. Unul dintre ei e suspectat că a spânzurat animalul, celălalt e acuzat de mărturie mincinoasă

Stiri pe scurt - stiripescurt.ro stiri importante
Stiri pe scurt - stiripescurt.ro stiri importante

Poliţiştii de la Biroul Protecţia Animalelor din Bihor cercetează doi bărbaţi într-un dosar în care anchetează uciderea unui câine rasa Rottweiler, găsit spânzurat, în luna mai, în zona localităţii Sâniob. Unul dintre suspecţi este acuzat că a spânzurat câinele, în timp ce al doilea, care îi dăduse anterior câinele principalului suspect, este acuzat de mărturie mincinoasă.

Ancheta în acest caz a început după ce, în cursul lunii mai, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au fost sesizaţi că, în comuna Sâniob, a fost găsit cadavrul unui câine, spânzurat de ramura unui copac dintr-o zonă împădurită. La începutul lui august, anchetatorii au făcut un apel public la persoanele care au date despre cine ar putea fi responsabil de faptă să sune la Poliţie, iar în 16 august, un bărbat de 38 de ani, suspectat de uciderea animalului, a fost reţinut, fiind eliberat după 24 de ore.

În cursul anchetei, poliţiştii au aflat că animalul spânzurat, care avea în jur de şapte ani şi nu avea cip, fusese dat de un consătean, cu trei săptămâni înainte de uciderea acestuia, celui suspectat că a omorât animalul.

Bărbatul fusese audiat ca martor în dosar, în 27 iulie, iar în 17 august, cu ocazia reaudierii, acesta şi-a menţinut declaraţia anterioară.

“Din cercetările efectuate de poliţiştii Biroului Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor a reieşit că bărbatul de 43 de ani ar fi cel care, înainte cu aproximativ 3 săptămâni de comiterea faptei, i-ar fi dat câinele respectiv consăteanului său de 38 de ani, cercetat deja de poliţişti în aceeaşi cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept”, precizează, joi, IPJ Bihor.

Uciderea, schingiuirea animalelor, organizarea de lupte cu sau între animale şi zoofilia constituie, potrivit noii legislaţii, infracţiuni care se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

caine spanzurat indivizi cercetati ucidere ucidere caine
redactia

Alte stiri de interes