Eveniment

Doi militari români, răniţi în timpul unei misiuni în Afganistan

Doi militari români au fost răniţi în timpul unei misiuni de patrulare în Afganistan, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat. Militarii sunt în stare stabilă, trataţi la Spitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar, conform unui comunicat al MApN, primit la redacție.

Militarii români se deplasau cu un convoi de autovehicule MRAP, în regiunea Kandahar. În urma exploziei, au fost răniți sergentul Gabriel Czifrak și caporalul clasa a II-a Iosif Ioan Reman.

Ministerul român al Apărării anunță că doi militari din cadrul Batalionului 191 Protecția Forței „Golden Lions” au fost răniți miercuri, 21 octombrie, în Afganistan, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat.

S-a întâmplat în jurul orei 19:32, ora României, în timpul unei misiuni de patrulare în zona de responsabilitate.

Militarii români se deplasau cu un convoi de autovehicule MRAP (Mine Resistant Ambush Protected / autovehicule rezistente la mine și protejate împotriva ambuscadelor), în regiunea Kandahar.

Gabriel Czifrak și Iosif Ioan Reman, cei doi militari răniți în Afganistan

Dispozitivul exploziv s-a declanșat la trecerea ultimului autovehicul din coloană. În urma exploziei, au fost răniți sergentul Gabriel Czifrak și caporalul clasa a II-a Iosif Ioan Reman.

Militarii din patrulă au aplicat procedurile standard prevăzute de regulile de angajare, asigurând zona și acționând de urgență pentru acordarea primului ajutor militarilor răniți și evacuarea întregului echipaj al vehiculului afectat de explozie către Spitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar, unde cei doi militari răniți, aflați în stare stabilă, beneficiază de tratament medical de specialitate. Ceilalți trei membri ai echipajului sunt evaluați medical, conform cerințelor standard aplicabile în aceste situații.

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, sunt în legătură permanentă cu comanda Batalionului 191 Protecția Forței și urmăresc evoluția stării de sănătate a militarilor răniți.

Militarii arădeni au fost dislocați în teatrul de operații din Afganistan în luna august, pentru o misiune de șase luni.

Alte știri de interes

Alertă în Mureș – Fată de 15 ani, răpită pe stradă, de sub ochii unchiului

Mihnea Tudor

Un român, răpit de piraţi din Golful Guineei. Celulă de criză în MAE

Mihnea Tudor

Șoferul care a lovit intenţionat cu maşina un poliţist a ajuns pe mâna procurorilor

Mihnea Tudor

ÎPS Teodosie, oprit de filtrul de poliție, în drum spre Peștera Sfântului Andrei

Saghin Cristian

Polițist doborât intenționat pe stradă de mașina a unui șofer violent

Saghin Cristian

Moeciu de Sus – Câteva pensiuni au fost mistuite de flăcări

Mihnea Tudor

Milionarul Ioan Niculae are COVID-19. Patronul Astrei, în stare gravă la ATI

Mihnea Tudor

Guvernul a aprobat Hotărârea privind Strategia de vaccinare anti-Covid-19. 70% din populaţie ar fi putea fi implicată

Mihnea Tudor

Ziua Națională – Restricții de circulație în Capitală, luni și marți

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »