Doi ostatici americani au fost eliberaţi din Gaza din “motive umanitare”

Hamas a eliberat doi ostatici americani, potrivit unui purtător de cuvânt al braţului armat al Hamas. Informaţia a fost confirmată de oficiali israelieni, scrie The Guardian.

UPDATE – Familia mamei şi fiicei pe care Hamas le-au eliberat din captivitate a fost contactată de autorităţile israeliene şi informată că cele două sunt în drum spre casă, oferindu-i-se o actualizare cu privire la situaţia lor, transmite Channel 12.

UPDATE – Este vorba despre două femeie, mamă şi fiică. Ele au fost predate Crucii Roşii şi sunt “pe cale să plece”, a declarat pentru CNN o sursă apropiată negocierilor. Femeile au fost eliberate din “motive umanitare”, deoarece mama are o stare de sănătate precară, a precizat aceeaşi sursă.

Nu este clar dacă ele vor părăsi Gaza spre Egipt sau spre Israel, arată CNN.

“Ca răspuns la eforturile Qatarului, Brigăzile Al-Qassam au eliberat doi cetăţeni americani (o mamă şi fiica ei) din motive umanitare şi pentru a dovedi poporului american şi lumii că afirmaţiile făcute de Biden şi de administraţia sa fascistă sunt false şi nefondate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Hamas, Abu Obaida, într-un comunicat.

Casa Albă nu a făcut niciun comentariu. Nici Biroul premierului israelian nu a comentat, menţionează CNN.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Purtătorul de cuvânt al braţului armat al Hamas, Abu Ubaida, a emis o declaraţie în care a anunţat eliberarea.

Ostaticii – o mamă şi fiica ei – au fost eliberaţi “din motive umanitare”, ca răspuns la eforturile de mediere din Qatar, se arată în comunicatul Brigăzilor Al-Qassam.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ostatici eliberatiostatici hamas
redactia

Alte stiri de interes