Doi polițiști au fost reținuți în cazul uciderii bărbatului din Pitești, în urma unei intervenții brutale

Doi polițiști au fost reținuți în cazul bărbatului de 63 de ani din Pitești care a murit în urma unei intervenții brutale a poliției, potrivit Digi 24. Bărbatul a avut o moarte violentă, decesul său survenind din cauza asfixiei mecanice, după cum a declarat, duminică, medicul legist.

”Moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, prin comprimarea părților moi ale gâtului și ale toracelui”, a explicat medicul șef legist din Argeș, Dan Manu, în cadrul unei conferințe de presă.

Manu a adăugat că pe trupul bărbatului au fost descoperite şi traumatisme cranio-cerebrale care puteau fi produse prin cădere. “Sunt traumatisme şi cranio-cerebrale care au putut fi produse prin cădere şi lovire, dar şi aceste leziuni traumatice care au dus la asfixiere, traumatismul cervical şi al toracelui”, a declarat medicul.

O reacție în acest caz a venit și din partea premierului Florin Cîțu. Într-o conferință de presă susținută duminică, șeful Guvernului a spus că a cerut o anchetă rapidă în acest caz.

Întrebat dacă ar trebui ca Ministrul Internelor, Lucian Bode, să-și dea demisia de onoare sau dacă se gândește să-l revoce din funcție, premierul a răspuns: “Am avut o discuţie cu domnul Bode şi i-am cerut o anchetă foarte rapidă şi i-am spus că vinovaţii trebuie să răspundă. Deja înţeleg că se ocupă de situaţie. Nu am încă toate informaţiile în acest moment”.

S-a schimbat încadrarea juridică

Cei doi poliţişti sunt cercetaţi pentru purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, fiind schimbată încadrarea juridică.

Potrivit prim-procurorului Marius Ştefan de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, au fost reţinuţi pentru 24 de ore doi agenţi de poliţie, pentru purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

“S-a schimbat încadrarea din ucidere din culpă, cum s-au efectuat cercetări iniţial, în raport şi de probele apărute prin raportul de necropsie, în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte”, a explicat el.

Prrim-procurorul a menţionat că au fost luate în calcul toate probele de până acum, de la cercetarea la faţa locului, imaginile surprinse, declaraţiile martorilor şi raportul de necropsie.

Prim-procurorul Marius Ştefan de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a declarat, de asemenea, în conferinţa de presă de duminică, faptul că în cadrul anchetei s-a făcut cercetarea la faţa locului şi au fost audiaţi toţi poliţiştii care au participat la eveniment, inclusiv cei care au ajuns după eveniment la faţa locului.

“După eveniment, ancheta este făcută exclusiv de procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, iar în perioada imediat următoare am înregistrat probe necesare în sensul că a fost efectuată cercetarea la faţa locului, au fost identificate persoanele prezente la faţa locului şi s-a dispus efectuarea unei necropsii ale cărei rezultate au fost stabilite astăzi. (…) Urmează să evaluăm probe pentru a stabili o eventuală participaţie penală a persoanelor implicate. Au fost audiaţi toţi poliţiştii participanţi la faţa locului, inclusiv cei veniţi după eveniment”, a declarat Marius Ştefan.

Bîrcat, ucis în intervenția brutală a polițiștilor

Un bărbat care consuma alcool pe terasa unui restaurant din Piteşti şi a refuzat să părăsească zona, când i s-a solicitat acest lucru, în condiţiile în care în bucătăria localului a izbucnit un incendiu, a fost evacuat cu forţa de pe terasă. În acel moment, el a intrat în stop cardio-respirator, fiind declarat decedat după ce manevrele de resuscitare nu au dat rezultat.

Iniţial, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au deschis un dosar penal in rem pentru purtare abuzivă şi ucidere din culpă. 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

barbat iucis de politistibarbat ucis pitesti
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes