Doliu în fotbalul românesc. Antrenorul Ionuț Popa a murit

Doliu în fotbalul românesc. Antrenorul Ionuț Popa a murit joi, 25 iunie 2020, în urma unui stop cardio-respirator, după o luptă de un an și jumătate cu o boală necruțătoare. La scurt timp după aflarea nefericitei vești, au apărut primele reacții din lumea fotbalului.

Ionuț Popa a murit la Spitalul Județean Arad, acolo unde fusese adus în data de 9 iunie, după ce suferise un stop cardio-respirator și a avut nevoie de manevre de resuscitare, a fost transferat pe secția ATI, unde a stat în comă, apoi în moarte cerebrală până astăzi, când a fost constatat decesul după un nou stop-cardiorespirator suferit.

FRF și LPF, mesaje de condoleanțe după decesul lui Ionuț Popa

Liga Profesionistă de Fotbal și Federația Română de Fotbal, respectiv mai multe cluburi pregătite de-a lungul timpului de către Ionuț Popa au reacționat în online.

„Unul dintre cei mai importanţi antrenori din istoria ultimelor decenii din fotbalul românesc, Ionuţ Popa, a încetat din viaţă, la doar 67 de ani. Fost jucător de reală valoare, Ionuţ Popa s-a dovedit un antrenor de clasă, la FC Bihor, Jiul, Poli Iaşi, CS Mioveni, Poli Timişoara şi UTA Arad. Liga Profesionistă de Fotbal transmite condoleanţe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească în pace” – LPF.

„Fostul fotbalist şi antrenor Ionuţ Popa s-a stins din viaţă joi, la vârsta de 67 de ani. Federaţia Română de Fotbal regretă dispariţia sa şi transmite condoleanţe familiei şi apropiaţilor. Dumnezeu să îl odihnească în pace” – FRF.

„Ionuț Popa ne-a părăsit! Dumnezeu să-l odihnească-n pace!” – UTA Arad.

„Dumnezeul să îl odihnească, va fi mereu în sufletele noastre.” – Poli Timișoara.

Marius Șumudică se află printre primii oameni din fotbal care a reacționat, după moartea lui Ionuț Popa.

”L-am sunat acum două săptămâni, înainte să aibă accidentul, am vrut să-l îmbărbătez, am vorbit cu el, mi-a zis ‘Mulțumesc, Șumi!’. Apoi am citit că a avut accidentul… N-am ştiut că a murit, e o veste tristă. Transmit condoleanţe familiei din tot sufletul și celor îndurerați”, a declarat Marius Șumudică la PRO X.

”Dumnezeu să-l ierte. Chiar este o tragedie. Îl știam foarte bine, tot timpul țineam legătura cu el, mai ales în perioada în care eram la UTA. Am avut câteva clinciuri cu el. Asta în perioada în care el era la Jiul Petroșani, iar eu eram la UTA. Avea un suflet fantastic, era un om și un antrenor desoebit. Păcat! Dumnezeu să-l odihnească!”, a declarat Ilie Stan pentru GSP.

Abia împlinise 67 de ani

Născut la Pesac, în judeţul Timiș, la data de 17 aprilie 1953, Ionuț Popa a fost jucător la Poli Timișoara (juniori), Unirea Sânnicolau Mare, Brăila, Vagonul Arad, Aurul Brad sau Victoria Ineu, iar ca antrenor a început la Victoria Ineu, și a pregătit echipe ca Zădăreni, Strungul Arad, UTA Arad, Motorul, Telecom, Pecica sau Indagrara.

Ultimul meci în care Ionuț Popa a stat pe bancă la UTA a fost cel cu ACS Poli, fosta sa echipă, la Arad, pe 9 martie 2019. UTA s-a impus cu 2-1.

Ionuț Popa a promovat mai multe echipe în Liga 1, ca UTA (2002), FC Bihor (2003), CS Mioveni (2011) și CSMS Iași (2012).

La data de 17 aprilie 2020, Ionuț Popa a împlinit 67 de ani.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

a murit ionut popaantrenor ionut popaionut popaionut popa a murit
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes