International

Donald Trump amenință cu folosirea forței împotriva celor care vor ”o zonă autonomă” în Washington

Marți dimineață, numeroși agenți speciali au fost prezenți pe străzile capitalei Statelor Unite, iar împrejurimile Casei Albe au fost complet închise de cordoane ale poliției.

Atâta timp cât eu sunt președintele dvs., nu va exista nicio zonă autonomă la Washington DC. Dacă vor încerca, vor face față unei forțe substanțiale„, a replicat Trump pe Twitter.

Cu o zi în urmă, câţiva manifestanţi au încercat să ridice o tabără în jurul preşedinţiei pe modelul zonei fără poliţie create la Seattle în cadrul mobilizării împotriva violenţelor poliţieneşti şi rasismului. Aceștia au scris cu vopsea „BHAZ” pentru „Zona Neagră Autonomă a Casei Negre” pe Biserica Episcopală Sf. Ioan, dar poliția a dispersat rapid grupul format din cateva persoane.

Într-o acțiune separată, protestatarii au încercat să doboare o statuie în fața Casei Albe a fostului președinte Andrew Jackson, care sprijinea sclavia. Din nou, poliția a intervenit. „Au făcut o treabă bună, o mulțime de oameni sunt astăzi în închisoare”, a declarat Donald Trump jurnaliștilor.

„Avem în vedere condamnări importante pentru aceste acte de vandalizare, tâlhari, anarhiști și agitatori”, a spus el. „Acestia sunt oameni rai carora nu le place tara”, a spus el.

Alte știri de interes

Regina Elisabeta a II-a îşi pierde tronul în Barbados

Mihnea Tudor

Noua Zeelandă ar putea să-și schimbe numele cu unul indigen

Mihnea Tudor

Ambasadorul SUA în China a demisionat

Mihnea Tudor

UE testează interoperabilitatea între aplicaţii de urmărire a Covid-19 în şase state

Mihnea Tudor

Sebastian Kurz: Austria a intrat în al doilea val de coronavirus

Mihnea Tudor

Erdogan, amenințare fără precedent la adresa Franței: Nu căutaţi ceartă cu Turcia!

Saghin Cristian

Efect neașteptat al pastilelor de Paracetamol

Mihnea Tudor

Trump i-a spus jurnalistului Bob Woodward că ştia în februarie că maladia Covid-19 este „o chestie mortală”, dar voia să o minimalizeze

Saghin Cristian

Opozantul belarus Maxim Znak, un membru al Consiliului de Coordonare al opoziţiei, arestat de bărbaţi ”mascaţi” în civil

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »