Donald Trump amenință cu folosirea forței împotriva celor care vor ”o zonă autonomă” în Washington

Marți dimineață, numeroși agenți speciali au fost prezenți pe străzile capitalei Statelor Unite, iar împrejurimile Casei Albe au fost complet închise de cordoane ale poliției.

Atâta timp cât eu sunt președintele dvs., nu va exista nicio zonă autonomă la Washington DC. Dacă vor încerca, vor face față unei forțe substanțiale“, a replicat Trump pe Twitter.

Cu o zi în urmă, câţiva manifestanţi au încercat să ridice o tabără în jurul preşedinţiei pe modelul zonei fără poliţie create la Seattle în cadrul mobilizării împotriva violenţelor poliţieneşti şi rasismului. Aceștia au scris cu vopsea „BHAZ” pentru „Zona Neagră Autonomă a Casei Negre” pe Biserica Episcopală Sf. Ioan, dar poliția a dispersat rapid grupul format din cateva persoane.

Într-o acțiune separată, protestatarii au încercat să doboare o statuie în fața Casei Albe a fostului președinte Andrew Jackson, care sprijinea sclavia. Din nou, poliția a intervenit. „Au făcut o treabă bună, o mulțime de oameni sunt astăzi în închisoare”, a declarat Donald Trump jurnaliștilor.

“Avem în vedere condamnări importante pentru aceste acte de vandalizare, tâlhari, anarhiști și agitatori”, a spus el. “Acestia sunt oameni rai carora nu le place tara”, a spus el.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Donald Trump zona autonoma
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes