International Recomandate

Donald Trump autorizează tratamentul cu plasmă convalescentă: Anunț cu adevărat istoric

Donald Trump, președintele SUA, a autorizat în procedură de urgență transfuzia de plasmă sanguină de la persoanele vindecate de coronavirus la pacienți infectați, un tratament deja folosit pe scară largă în lume, conform ABC News.

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a dat autorizație de urgență pentru utilizarea plasmei pentru a trata pacienții cu coronavirus.

Tehnica folosește plasma de sânge bogată în anticorpi de la persoane care s-au recuperat din boală și a fost deja folosită la peste 70.000 de persoane din SUA.

Președintele Donald Trump a declarat că tratamentul poate reduce decesele cu 35%, spune și BBC.

Cu toate acestea, mai mulți experți și-au exprimat rezerve cu privire la robustețea studiilor asupra tratamentului.

Anunțul a venit la o zi după ce Trump a acuzat FDA că ar împiedica derularea de vaccinuri și tratamente din motive politice și în ajunul Convenției Naționale Republicane, unde Donald Trump își va lansa campania pentru câștigarea unui al doilea mandat la Casa Albă.

Anunț cu adevărat istoric

Casa Albă a depus eforturi pentru dezvoltarea accelerată a unui vaccin, în cadrul unei operațiuni speciale (Operation Warp Speed). Speranțele celor de la Casa Albă sunt legate de anunțarea unor rezultate în octombrie, cu o lună înaintea scrutinului prezidențial.

În momentul în care a făcut anunțul privind tratamentul cu plasmă, Trump a declarat: “Aștept acest moment de foarte mult timp. Sunt încântat să fac un anunț cu-adevărat istoric în lupta noastră cu virusul chinezesc care va salva nenumărate vieți”.

Ulterior, el a comentat pe Twitter că există motive politice și electorale, unele entități încercând să blocheze și să amâne testarea unor terapii sau vaccinuri până după 3 noiembrie, când au loc alegerile prezidențiale.

Transfuzia de plasmă care conține anticorpi urmărește să elimine mai repede virusul din corpul persoanelor infectate și să limiteze efectele negative ale boli asupra pacienților.

Alte știri de interes

Ce este Inițiativa Smart Village. Integrarea satului inteligent în dezvoltarea rurală

Furdu Constantin

Regina Elisabeta a II-a îşi pierde tronul în Barbados

Mihnea Tudor

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Conflictul între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură, tranșat de decizia CCR

Mihnea Tudor

Noua Zeelandă ar putea să-și schimbe numele cu unul indigen

Mihnea Tudor

Campania electorală faza pe înregistrări: Nicușor Dan, spionat de omul lui Băluță și aruncat pe piață de Dana Budeanu: Mafia din PSD și urmașii lui Dragnea

Mihnea Tudor

A bătut tot ce a prins! Agenți de pază, polițiști și polițiști locali, bătuți de o fată de 22 de ani

Mihnea Tudor

Ambasadorul SUA în China a demisionat

Mihnea Tudor

Gabriela Firea şi soţul său s-au fotografiat cu fiii lor într-o sală de clasă, deşi în cele mai multe şcoli nu a fost permis accesul părinţilor

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »