International Recomandate

Donald Trump, discursul de adio! Rugăciune pentru noua administraţie de la Casa Albă, fără să îl numească pe succesorul său – VIDEO

Donald Trump, discursul de adio! Rugăciune pentru noua administraţie de la Casa Albă, fără să îl numească pe succesorul său
Donald Trump, discursul de adio! Rugăciune pentru noua administraţie de la Casa Albă, fără să îl numească pe succesorul său

Preşedintele american Donald Trump a chemat la rugăciune pentru noua administraţie de la Casa Albă, fără să îl numească însă pe succesorul său, într-un discurs de rămas bun difuzat pe canalul de Youtube al Casei Albe.

„Săptămâna aceasta inaugurăm o nouă administraţie şi ne rugăm pentru succesul acesteia în păstrarea Americii în siguranţă şi prosperă”, a spus preşedintele republican în înregistrare.

”Ne prezentăm cele mai bune urări şi dorim, de asemenea, să aibă noroc – un cuvânt foarte important.”

„Acum, când mă pregătesc să predau puterea unei noi administrații, miercuri la prânz, vreau să știți că mișcarea pe care am creat-o abia începe. Agenda noastră nu era despre dreapta sau stânga, nu despre republicani sau democrați, ci despre binele unei națiuni – și asta înseamnă întreaga națiune”.

El spune că administrația sa a „restabilit puterea americană în țară și leadershipul american în străinătate” și „a construit cea mai mare economie din istoria lumii”. Trump adaugă că sub conducerea sa, Statele Unite „și-au revitalizat alianțele și au unit țările lumii pentru a rezista Chinei mai mult ca niciodată”.

„Ca urmare a diplomației noastre îndrăznețe și a realismului bazat pe principii, am realizat o serie de acorduri istorice de pace în Orientul Mijlociu. Este începutul unei noi ere pentru un nou Orient Mijlociu, iar noi ne aducem soldații acasă”, mai spune Trump.

El adaugă că este „foarte mândru” că a fost primul președinte din ultimele decenii care „nu a început noi războaie”.

Donald Trump, discursul de adio
Donald Trump, discursul de adio

Trump a refuzat să ofere o concesie completă lui Biden, care a câştigat alegerile din 3 noiembrie cu 306 voturi ale Colegiului Electoral împotriva celor 232 obţinute acordate preşedintelui în funcţie.

Donald Trump nu se va întâlni cu Biden înainte de învestirea acestuia, miercuri, intenţionând să zboare spre Florida, unde va locui după mandatul său de la Casa Albă.

Trump a făcut o campanie pentru a face ”America să devină din nou măreaţă”, dar îşi încheie mandatul cu aproape 400.000 de oameni morţi de coronavirus, al cărui pericol l-a minimizat, cu o economie care se luptă din cauza pandemiei şi cu relaţii tensionate cu aliaţii cheie ai SUA.

”Cel mai mare pericol cu ​​care ne confruntăm este pierderea încrederii în noi înşine, pierderea încrederii în măreţia noastră naţională”. America nu este o naţiune timidă, de suflete blânde care trebuie să fie adăpostite şi protejate de cei cu care nu suntem de acord”, a spus Trump.

Preşedintele a stat izolat la Casa Albă în ultimele săptămâni ale mandatului său, învins după revolta susţinătorilor săi de la Capitoliu, care a provocat moartea a cinci oameni, între care un ofiţer de poliţie.

Asaltul, care a urmat unui miting în care Trump a repetat acuzaţii false de fraudă electorală, a umbrit orice efort de a sublinia moştenirea preşedintelui în ultimele sale zile de mandat.

În discursul înregistrat, Trump a căutat să evidenţieze aspecte ale preşedinţiei sale de care s-a mândrit. „Am făcut ceea ce am venit aici să facem şi multe altele. Am început bătălii dure, cele mai grele lupte, cele mai dificile alegeri – pentru că asta m-aţi ales să fac”, a spus acesta.

Trump, care pleacă în mijlocul unor diviziuni profunde din ţară, a recunoscut revoltele de la Capitol, pe care, imediat după violenţa din 6 ianuarie, nu le-a condamnat imediat.

”Toţi americanii au fost îngroziţi de asaltul asupra Capitolului nostru. Violenţa politică este un atac asupra a tot ceea ce preţuim ca americani. Nu poate fi niciodată tolerată ”, a spus el.

Preşedintele, despre care foştii consilieri anticipează că a pierdut mult din viitorul politic după revolte, a sugerat că mişcarea sa va continua.

„Acum, în timp ce mă pregătesc să predau puterea unei noi administraţii, miercuri la prânz, vreau să ştiţi că mişcarea pe care am început-o abia începe. Plec din acest loc maiestuos, cu o inimă loială şi uşoară şi un spirit optimist şi cu o încredere supremă că pentru ţara noastră şi pentru copiii noştri ce este mai bun urmează să vină”.

VIDEO – Discursul de rămas bun Donald Trump

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

RUNE Voropchievici – Horoscopul runelor săptămâna 8 – 14 martie 2021 cu Mihai Voropchievici

Gloria Pascu

Carantina în Timişoara: Raed Arafat va semna ordinul. Ce se închide și ce rămâne deschis. Apel către timișoreni

Mihnea Tudor

Managerul Spitalului Găeşti insistă pentru o cameră hiperbară: Nu mai avem locuri cu oxigen în Secţia COVID adulţi! Luni va adresa o petiţie Parchetului European

Mihnea Tudor

Dalai Lama s-a vaccinat cu prima doză de ser AstraZeneca

Gloria Pascu

Cîţu: A început să crească iarăşi numărul persoanelor depistate pozitiv şi depinde doar de noi să ţinem situaţia sub control

Mircea Furdu

UPDATE: Incendiu la Prefectura și Consiliul Județean Suceava. A ars tot acoperișul Palatului Administrativ. Focul a fost stins, se evaluează pagubele

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »