Donald Trump, reacție după achitare: Mișcarea Make America Great Again abia a început!

Donald Trump: Mișcarea Make America Great Again abia a început!
Donald Trump: Mișcarea Make America Great Again abia a început!

Donald Trump a reacţionat după votul Senatului, când a fost achitat, sâmbătă, de acuzaţia de incitare la insurecţie, precizând că tot ce s-a întâmplat a fost “o vânătoare de vrăjitoare” şi că mişcarea Make America Great Again abia a început.

“Aceasta a fost încă o fază a celei mai mari vânători de vrăjitoare din istoria ţării noastre. Este trist un partid politic din America are cale liberă pentru a denigra legea, a defăima forţele de ordine, a aplauda mulţimile, a-i scuza pe cei care participă la revolte şi a transforma justiţia într-o unealtă pentru răzbunare politică şi a persecuta, a pune pe lista neagră toţi oamenii care au puncte de vedere cu care nu sunt de acord. Mişcarea noastră istorică, patriotică şi frumoasă de a Face America Mare din Nou (Make America Great Again) abia a început. În lunile care vin am multe de împărtăşit cu voi şi abia aştept să ne continuăm călătoria incredibilă pentru a atinge măreţia americană pentru tot poporul nostru”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de biroul lui Donald Trump.

Donald Trump este primul preşedinte din istoria Statelor Unite care a făcut de două ori obiectul unui proces de impeachement, ambele procese în unicul său mandat.

Sâmbătă, dintre senatori, 43 au votat vinovat, iar 57 au votat nevinovat, astfel că Trump a fost achitat, neîntrunindu-se voturile necesare pentru ca fostul preşedinte să fie declarat vinovat.

Votul a venit în a cincea zi a procesului în Senat, după ce luna trecută Trump a fost pus sub acuzare de Camera Reprezentanţilor.

Trump era acuzat că discursurile sale i-au încurajat susţinătorii să ia cu asalt Capitoliul în 6 ianuarie.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

donald trump achitatdonald trump magareactie donald trump
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes