Dosarul Sparanghelul – un mare fâs! Fapta nu există

Dosarul ”Sparanghelul”, deschis după ce aproximativ 2.000 de muncitori s-au strâns în aprilie pe Aeroportul Cluj pentru a pleca la muncă în străinătate, a fost clasat. Potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, ”fapta sesizată nu există”.

”Având în vedere că în urma probelor administrate s-a constatat că persoanele care s-au aflat în incinta Aeroportului Internaţional ‘Avram Iancu’ din Cluj-Napoca la data de 09.04.2020, nu au încălcat măsurile de carantină sau de spitalizare dispuse pentru prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, în cauză este împiedicată punerea în mişcare a acţiunii penale pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1 C. pen. deoarece fapta sesizată nu există”, conform Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

Conform Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, persoanele care s-au strâns în incinta Aeroportului Avram Iancu nu au încălcat măsurile de carantină.

”Din probele administrate mai rezultă că, la data de 09.04.2020, în incinta Aeroportului Internaţional ‘Avram Iancu’ din Cluj-Napoca nu au fost respectate măsurile de distanţare fizică prevăzute de art. 3 alin 1. C.pen. din Ordonanţa militară nr. 1/2020 şi de art. 7 alin 1 din Ordonanţa militară nr. 3/2020, însă încălcarea acestor măsuri nu a avut ca urmare răspândirea infecţiei cu noul coronavirus. În condiţiile în care nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea şi combaterea noului coronavirus nu a avut ca urmare răspândirea acestei boli, în cauză este împiedicată punerea în mişcare a acţiunii penale şi pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 alin 2 C. pen., fiind incidente prevederile art 16 alin. 1 lit.b C.pr.pen., întrucât fapta nu întruneşte elementele de tipicitate ale acestei infracţiuni, nefiind astfel prevăzută de legea penală”, au transmis procurorii.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

dosarul sparanghelul muncitori pe aeroport muncitori suceava zadarnicirea combaterii bolilor
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes