Două aeronave F-16 Falcon au însoţit aeronava Tarom care transporta delegaţia NATO la Bucureşti

Jens Stoltenberg însoțit de avioane F16 Falcon
Jens Stoltenberg însoțit de avioane F16 Falcon

Două aeronave F-16 Fighting Falcon au însoţit, luni, aeronava Tarom care transporta delegaţia NATO la Bucureşti, de la intrarea în ţară şi până la aterizarea pe Aeroportul Internaţional ”Henri Coandă”.

Ministerul Apărării Naţionale a transmis, printr-un comunicat de presă, că Forţele Aeriene Române au executat, luni, o misiune de însoţire aeriană a aeronavei Tarom care a asigurat transportul delegaţiei NATO participante la Reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe ale statelor membre ale NATO, eveniment ce se va desfăşura la Bucureşti în zilele de 29 şi 30 noiembrie.

“Două aeronave F-16 Fighting Falcon, din dotarea Bazei 86 Aeriene «Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă», Borcea, au escortat, pentru aproximativ 30 de minute, aeronava Tarom de la intrarea în ţară până la aterizarea pe Aeroportul Internaţional «Henri Coandă», Otopeni”, se arată în comunicat.

MApN a precizat că misiunea pentru asigurarea securităţii zborului aeronavei care a transportat delegaţia NATO a fost efectuată la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe şi executată în deplină siguranţă.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

delegatie natof16 falconnato la bucuresti
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes