Sanatate

Dr Marinescu, de la ”Matei Balș”, despre efectul de domino în cazul infectărilor cu coronavirus

Dr Marinescu, de la ”Matei Balș”, despre efectul de domino în cazul infectărilor cu coronavirus
Dr Marinescu, de la ”Matei Balș”, despre efectul de domino în cazul infectărilor cu coronavirus

Dr. Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ,,Prof. Dr. Matei Balş” a reacționat, miercuri, după ce a fost publicat ultimul bilanț al infectărilor cu COVID-19, în România.

„Sunt niște cifre cu care ne-am obișnuit din păcate în ultimele săptămâni. Avem nevoie de un echilibru. Înseamnă foarte multe infectări și, așa cum s-a mai discutat, în momentul în care sunt multe persoane nou diagnosticate, fiecare dintre ele vine în contact mai departe și cu alte persoane. E un efect de domino. E clar că în zilele care urmează știm că vor fi multe infectări. Pe de altă parte contează și care sunt formele severe și, din păcate, chiar dacă nu a fost o creștere exponențială, în permanență a fost o creștere pentru pacienții care ajung în secția de Terapie Intensivă. Ce înseamnă asta? Că în momentul în care avem un număr mare de pacineți care sunt în Terapie Intensivă, aici va fi și o evoluție nefavorabilă și e motivul pentru care avem un număr mare de decese în fiecare zi”, a spus medicul Adrian Marinescu, într-o intervenție la B1 TV.

„Ar trebui să găsim un echilibru care din păcate lipsește în momentul acesta, între măsurile de relaxare pe care noi toți ni le-am dorit și măsurile de prevenție care să intre în rutină. Acest echilibru la noi nu există. Eu sper totuși ca în luna august să găsim acest echilibru! De ce? Pentru că ne trebuie o lună mai liniștită, gândindu-ne la faptul că ne așteaptă deschiderea școlilor, destule lucruri care ar urma să se întâmple și atunci ne e destul de clar că trebuie să existe o lună august mai liniștită și mai rezonabilă”, a completat el.

Referitor la faptul că în septembrie este posibil să avem mai multe cazuri decât acum, medicul Adrian Marinescu a precizat:

”Nu, nu am spus asta. Am spus doar că avem nevoie de un echilibru, pentru că evoluția este imprevizibilă și cu siguranță ne putem gândi că atunci când vine sezonul rece am putea să avem concomitent și gripă și infecție cu SARS-CoV-2 și atunci trebuie să ne pregătim de pe acum. Și în mod logic, luna august, așa cum se întâmplă în multe țări din jurul nostru, trebuie să fie o lună liniștită, cu mai puține cazuri, cu mai puține forme severe, cu o presiune mai mică la nivelul sistemului sanitar”.

Alte știri de interes

Cardul de sănătate redevine obligatoriu. Anunț CNAS. Care sunt excepțiile

Mihnea Tudor

Raport coronavirus România pentru săptămâna 14 – 20 septembrie

Mihnea Tudor

Nelu Tătaru despre evaluarea mortalităţii cauzate de coronavirus: Cei din Terapia Intensivă sunt cei care numără decedaţii

Mihnea Tudor

Arafat: Vom avea o perioadă dificilă! Prima recomandare a șefului DSU

Gloria Pascu

Administrarea de plasmă cu anticorpi reduce mortalitatea Covid cu 57%. Un al doilea aparat de colectare a fost instalat în București

Saghin Cristian

Nelu Tătaru a dezvăluit cel mai important moment din timpul acestei pandemii

Mihnea Tudor

Virgil Musta, recomandări pentru siguranța copiilor care au părinți sau bunici cu comorbidități

Mihnea Tudor

Marius Tucă, internat cu coronavirus. Mesajul prezentatorului Tv

Mihnea Tudor

Atenție părinți: Care sunt cele mai întâlnite simptome ale infecției cu coronavirus la copii

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »