Dr. Virgil Musta: Pacienți cu COVID-19 ajung în stare critică fără să știe că au și alte boli

Este cunoscut faptul că noul coronavirus accelerează bolile deja prezente, fenomen ce conduce la deces. Un număr destul de mic al celor care mor cu COVID-19 figurează în evidența medicilor „fără comorbidități”. Doctorul Virgil Musta a dezvăluit cifrele și a subliniat importanța prevenției.

Noi nu avem (n.r. – românii) cultura de a ne verifica sănătatea în mod periodic. Dacă s-ar întâmpla o dată pe an de exemplu, să efectuăm controale, s-ar descoperi din timp anumite afecțiuni.
Statistica arată în felul următor: Din 100 de pacienți, COVID-19 evoluează cu forme ușoare și medii, iar la 20 se dezvoltă cu forme grave. Dintre cei 20, 5-6% decedează, iar 93-95% sunt oameni cu comorbidități și restul, fără comorbidități“, a declarat medicul Virgil Musta pentru B1.ro.

Numărul de infectări cu noul coronavirus a crescut puternic în ultimele săptămâni. Jumătate din totalul românilor infectați din martie până în prezent s-au recuperat, potrivit datelor Grupului de Comunicare Strategică, iar marea majoritate a celor care au decedat, au avut și alte boli (comorbidități).

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

comorbiditati dr Virgil Musta evolutie covid stare critica verificare sanatate
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes