Special

Drepturile Digitale ale Cetățenilor. Cum sprijinim implicarea cetățenilor în gestionarea situațiilor de urgență

Importanța implicării cetățenilor în funcționarea sistemelor de răspuns la situații de urgență nu mai poate fi negată astăzi. Acum, în zilele noastre, când se pune accentul pe relansarea economică și îmbunătățirea vieții comunității, aplicarea principiilor orașului inteligent (Smart City) a devenit o urgență. Este necesară o abordare socio-tehnică (om-tehnologie) a comunităților, bazată pe o colaborarea colectivă continuă, cu ajutorul tehnologiei mobile.

În acest context, procesul de gestionare a situațiilor de urgență devine critic. El presupune utilizarea tehnologiei inteligente și a colaborării cetățenilor cu instituțiile statului, între ei și cu infrastructura, pentru a reduce riscurile de urgență și a timpilor de răspuns. În acest fel creștem eficiența sistemului si conștientizarea pericolului.

Dar cum reușim să facem acest lucru?


Într-o societate în care tehnologia este omniprezentă, respectarea drepturilor digitale ale acestora este obligatorie. Prin urmare trebuie să începem cu o cultură în rândul cetățenilor privind utilizarea internetului și a tehnologiilor inteligente în scopuri economice și de afaceri, concomitent cu o simplificare a drepturilor digitale.

Drepturile digitale ar trebui considerate drepturi fundamentale ale cetățenilor. Este necesar să se legifereze și să se protejeze aceste drepturi, ca premise de bază pentru digitalizarea administrației publice și transformarea digitală a Romăniei. În concluzie, dezvoltarea sistemelor de răspuns în caz de urgență, pentru dezastre de diferite scale, trebuie să aibă în prim plan cetățeanul și tehnologia inteligentă.

O etapizarea a drepturilor digitale, necesare a fi acordate populației este prezentată mai jos:

Alte știri de interes

Reforma în Sănătate și măsura carantinei, atacate la Curtea Constituțională de Avocatul Poporului

Mihnea Tudor

Tăriceanu, amendat pentru că i-a ”încălcat demnitatea” lui Iohannis

Mihnea Tudor

Probleme la audierea lui Liviu Dragnea la ÎCCJ

Mihnea Tudor

Purtarea măştii de protecţie şi măsurarea temperaturii, OBLIGATORII. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial

Mihnea Tudor

Elan Schwartzenberg a scăpat de răspunderea penală în dosarul ”Henri Coandă”

Mihnea Tudor

Judecătorul Dănileț, sancționat pentru o postare pe Facebook. Contestația magistratului

Mihnea Tudor

Intrăm OFICIAL în starea de alertă. Cât este amenda dacă nu ai mască de protecție

Mihnea Tudor

La un pas de a fi reclamată pentru ”zădărnicirea combaterii bolilor”, șefa Centrului de Transfuzii Piatra Neamț a acceptat donația aparatului de plasmafereză. Neamțul este ultimul județ unde se poate recolta plasmă convalescentă anti-COVID19

Saghin Cristian

Starea de Alertă – motivarea deciziei CCR: Numai prin LEGE

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »