Eveniment

Drepturile românilor după Brexit şi în ce condiţii vor fi respectate

Membrii grupului de prietenie pentru România din Parlamentul Regatului Unit şi Irlandei de Nord susţin că drepturile românilor din Marea Britanie vor fi asigurate şi după Brexit. Declaraţia îi aparţine deputatei UDMR Biro Rozalia, preşedintele Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaţilor.


„Ne-au asigurat de faptul că dorinţa lor este de a păstra aceste drepturi câştigate pentru cetăţenii care sunt din alte ţări şi care trăiesc şi lucrează în Marea Britanie. E adevărat, cu condiţia să lucreze. Dar având în vedere că avem 85,1% rata de angajare a comunităţii româneşti, este evident că pentru noi este o promisiune care se poate accepta şi pe care ulterior, prin scrisori şi convorbiri, vom încerca să o întărim”, a declarat, în conferinţă de presă, Biro Rozalia.

Comisia română a primit, miercuri, vizita unei delegaţii din Grupul de prietenie pentru România din Parlamentul Regatului Unit şi Irlandei de nord, la discuţii fiind prezenţi preşedintele grupului, Bob Blackman, vicepreşedintele Drew Hendry, Carol Monaghan şi John Grogan, precum şi ambasadorul României în Regatul Unit, Sorin Dan Mihalache.

Potrivit deputatei, din cei peste 278.000 de români, majoritatea, respectiv 234.000, sunt angajaţi, contributori direcţi la economia ţării gazde, din care 2.600 de medici care practică medicina în Marea Britanie, reprezentând 1% din medicii britanici, şi în jur de 4.000 de asistenţi medicali.

Citeşte şi:

  • [relink id=”2739″]
  • [relink id=”2677″]
  • [relink id=”2536″]

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

DIICOT: Percheziții la distribuitori de produse derivate din canabis cu concentraţie maximă de THC – VIDEO

Mihnea Tudor

Coadă de TIR-uri la ieşirea din ţară spre Ungaria. Poliţia de Frontieră anunţă suplimentarea punctelor de control

Mihnea Tudor

Dolj: Bărbat reţinut după ce a agresat o femeie, iar apoi a urcat-o cu forţa într-un autoturism

Mihnea Tudor

CNCAV anunță: Alte 8.095 persoane, vaccinate în ultimele 24 de ore, din care 875 persoane vaccinate cu rapel

Daniela Arnăutu

Poliţiştii au „spart”două petreceri private, din Centrul Vechi al Bucureștiului, și au amendat și organizatorii și participanții

Daniela Arnăutu

Interlopul acuzat că a lovit intenţionat căruciorul cu un copil, arestat preventiv

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »