Poluarea nu poate fi acceptată! Drulă schimbă regulile de navigație pe 2 lacuri din România

Drulă a semnat un ordin ce schimbă regulile pentru navigație pe lacurile Tarnița și Fântânele
Drulă a semnat un ordin ce schimbă regulile pentru navigație pe lacurile Tarnița și Fântânele

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat, marți, că a semnat un ordin de minsitru prin care sunt impuse măsuri stricte privind navigaţia ambarcaţiunilor pe lacurile Tarniţa şi Fântânele. „Astfel, este interzisă navigaţia oricărei ambarcaţiuni propulsate cu combustibili fosili. Sunt permise numai cele electrice, cu vele, vâsle sau pedale. Municipiul Cluj se aprovizionează cu apă din aceste lacuri, iar poluarea lor nu poate fi acceptată”, a explicat Drulă.

„Fără poluare şi pericole pe lacurile Tarniţa şi Fântânele Am semnat un ordin de ministru prin care impunem măsuri stricte privind navigaţia ambarcaţiunilor pe lacurile Tarniţa şi Fântânele. Astfel, este interzisă navigaţia oricărei ambarcaţiuni propulsate cu combustibili fosili. Sunt permise numai cele electrice, cu vele, vâsle sau pedale. Municipiul Cluj se aprovizionează cu apă din aceste lacuri, iar poluarea lor nu poate fi acceptată. 

De asemenea, nici poluarea fonică nu va mai exista, ceea ce este un lucru extraordinar atât pentru rezervaţia naturală din jurul lacurilor, cât şi pentru turiştii care petrec o vacanţă acolo. Viteza maximă permisă pentru ambarcaţiuni este de 15 km/h, iar zonele de navigaţie şi cele de înot vor fi clar delimitate pentru siguranţa turiştilor. Prin ordinul de ministru se instituie şi amenzi contravenţionale pentru nerespectarea acestor reguli. Supravegherea respectării regulamentului, precum şi aplicarea de sancţiuni cade în sarcina autorităţilor locale. Clujenii au dreptul la apă curată, turiştii au dreptul la linişte, siguranţă şi apă în care pot înota fără a fi expuşi la substanţe toxice.  Şi nu în ultimul rând natura – fauna şi flora – din zonă are dreptul să fie protejată prin aplicarea unor măsuri, care nu pot fi catalogate altfel decât de bun simţ”, a scris Drulă, marți, pe Facebook.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

catalin drula lac fantanele lac tarnita masuri stricte navigatie ministrul Transporturilor
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes