Guvern Recomandate

Dublarea alocațiilor – Guvernul, între ciocan și nicovală: Între CCR și o nouă ordonanță

Guvernul Orban ia în calcul sesizarea Curţii Constituţionale după ce Parlamentul nu a fost de acord să amâne majorarea alocațiilor copiilor. După ce Parlamentul a respins amânarea dublării alocațiilor pentru copii de la 1 august, Guvernul caută şi alte soluţii pentru a face majorările cel mai devreme anul viitor.

Pe fondul crizei COVID, bugetul de stat nu-și permite efortul suplimentar de 6,3 miliarde de lei. Nu este exclusă sesizarea CCR. Guvernanții recunosc că nu sunt bani, dar social-democrații amenință miniștrii liberali cu legea răspunderii ministeriale.

”Suntem în analiză. Tot ceea ce votează Parlamentul de o bună bucată de timp nu are nicio legătură cu realitatea economică din România. Generează scăderi de venituri, care generează noi cheltuieli pentru buget”, a spus premierul Orban.

”Legea, așa cum este ea, nu spune sursa de finanțare și asta înseamnă că e neconstituțională. Vedem dacă putem sau putem să amânăm această dublare pentru viitor”, a completat ministrul Finanțelor.

Augustin Zegrean, fost preşedinte al Curţii Constituţionale spune că ”șansele sunt înspre deloc pentru că Parlamentul are supremaţia de a legifera în ţara aceasta. Există posibilitatea de rectificare bugetară, iar ea se poate face în plus, în minus, se ia dintr-o parte, se pune în altă, ştiu ei să facă lucrul acesta”.

,,Guvernul actual are un plus de 11 miliarde de lei la bunuri şi servicii, mai mult decât guvernul trecut. Dacă domnul Cîţu se gândeşte să nu prevadă în buget aceşti bani, există o lege a răspunderii ministeriale”, a declarat Robert Cazanciuc, senator PSD.

Guvernul mai are la dispoziție mai puțin de 20 de zile pentru un atac la CCR. Surse guvernamentale susțin însă că nu este exclus să se vină cu o nouă ordonantă de urgență prin care să se amâne dublarea alocațiilor.

Alte știri de interes

La un pas de cel mai mare PERICOL – Bolnavii Covid-19 au început să plece din spitale

Saghin Cristian

Orban vrea prelungirea stării de alertă și-i roagă pe cei infectați să rămână în spitale: Depinde de Parlament până să avem o lege

Saghin Cristian

Ziua Americii 4 IULIE – Trump a celebrat la muntele Rushmore – VIDEO. Ceremonie fastuoasă, în ciuda protestelor

Mihnea Tudor

Nelu Tătaru: Am creat un grup de lucru pentru punerea în concordanță a deciziilor CCR privind carantinarea și izolarea

Saghin Cristian

Traian Băsescu: Păcănele și stare de URGENȚĂ! Românii cred mai mult ce le spune Sputnik decât ce le spune Guvernul

Mihnea Tudor

Mica Sirenă – Pește Rasist. Cum a fost vandalizată celebra statuie din Copenhaga

Saghin Cristian

Angela Merkel, pentru prima dată cu mască, în public

Mihnea Tudor

Industria HORECA negociază cu Orban noi reguli pentru a putea redeschide restaurantele

Saghin Cristian

Judecătoarea Adriana Stoicescu: Am fost somată să TAC!

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »