Guvern Recomandate

Dublarea alocațiilor – Guvernul, între ciocan și nicovală: Între CCR și o nouă ordonanță

Guvernul Orban ia în calcul sesizarea Curţii Constituţionale după ce Parlamentul nu a fost de acord să amâne majorarea alocațiilor copiilor. După ce Parlamentul a respins amânarea dublării alocațiilor pentru copii de la 1 august, Guvernul caută şi alte soluţii pentru a face majorările cel mai devreme anul viitor.

Pe fondul crizei COVID, bugetul de stat nu-și permite efortul suplimentar de 6,3 miliarde de lei. Nu este exclusă sesizarea CCR. Guvernanții recunosc că nu sunt bani, dar social-democrații amenință miniștrii liberali cu legea răspunderii ministeriale.

”Suntem în analiză. Tot ceea ce votează Parlamentul de o bună bucată de timp nu are nicio legătură cu realitatea economică din România. Generează scăderi de venituri, care generează noi cheltuieli pentru buget”, a spus premierul Orban.

”Legea, așa cum este ea, nu spune sursa de finanțare și asta înseamnă că e neconstituțională. Vedem dacă putem sau putem să amânăm această dublare pentru viitor”, a completat ministrul Finanțelor.

Augustin Zegrean, fost preşedinte al Curţii Constituţionale spune că ”șansele sunt înspre deloc pentru că Parlamentul are supremaţia de a legifera în ţara aceasta. Există posibilitatea de rectificare bugetară, iar ea se poate face în plus, în minus, se ia dintr-o parte, se pune în altă, ştiu ei să facă lucrul acesta”.

,,Guvernul actual are un plus de 11 miliarde de lei la bunuri şi servicii, mai mult decât guvernul trecut. Dacă domnul Cîţu se gândeşte să nu prevadă în buget aceşti bani, există o lege a răspunderii ministeriale”, a declarat Robert Cazanciuc, senator PSD.

Guvernul mai are la dispoziție mai puțin de 20 de zile pentru un atac la CCR. Surse guvernamentale susțin însă că nu este exclus să se vină cu o nouă ordonantă de urgență prin care să se amâne dublarea alocațiilor.

Alte știri de interes

Dreapta la putere în România îşi consolidează poziţia în vederea alegerilor parlamentare, în urma alegerilor locale, scrie presa internaţională

Mihnea Tudor

Gabriela Firea, ultima intervenție în calitate oficială: Sunt mai dureroase cuţitele înfipte în spate. Va urma o perioadă dificilă pentru mine

Mihnea Tudor

Elena Udrea nu vede cu ochi buni ”entuziasmul” cu care s-a votat ”noul”. Cine este marele perdant al acestor alegeri locale

Mihnea Tudor

Nicuşor Dan: Este ziua de naştere a noului Bucureşti – VIDEO

Mihnea Tudor

EXIT-POLL ora 21.00 – Alegeri locale 2020. Rezultate alegeri București și în țară. Cine a câștigat Primăria Generală

Mihnea Tudor

Se schimbă vremea: Cod galben şi cod portocaliu de ploi abundente, vânt şi descărcări electrice

Mihnea Tudor

Surpriză pentru studenţii care au burse sociale şi învaţă la universităţi care vor face cursuri online

Gloria Pascu

Ce este Inițiativa Smart Village. Integrarea satului inteligent în dezvoltarea rurală

Furdu Constantin

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »