Duminică, la “Asta-i România!”: Lumina speranței

Duminică, la “Asta-i România!”: Lumina speranței. Sursa foto: Kanal D
Duminică, la “Asta-i România!”: Lumina speranței. Sursa foto: Kanal D

Duminica aceasta, de la ora 14:30, emisiunea “Asta-i România!” ne prezintă povestea emoționantă a unei mame cu cinci copii, din satul Amara, comuna Balta Albă, o familie săracă, rămasă în întuneric din pricina facturii uriașe la curent, 4000 lei.

În urmă cu circa o lună, telespectatorii “Asta-i România!” făceau, pentru prima dată, cunoștință cu Mioara Crângașu, mama a cinci copilași, bătută sistematic de soț, timp de 23 de ani, și apoi părăsită. Problemele au continuat pentru încercata familie, aceștia rămânând și fără lumină în casă, din pricina facturii imense la curent. Povestea femeii a impresionat, iar flacăra speranței a venit de Paști, cu ajutorul oamenilor de bine din țară, care au întins o mână de ajutor.

Aruncați în beznă și speriați de întuneric, așa îi găseam în urmă cu o lună pe cei cinci copii, crescuți de o mamă singură și o bunică oarbă. Învățăm de la ei lecția traiului greu dus într-o cămăruță pe care abia o poți numi casă. Și, de parcă nu le era suficient de amar amarul, singurul bec din casă le fusese stins, pentru că n-au mai avut cu ce să plătească factura uriașă la curent, în valoare de 4000 de lei. Dorința cea mare a copilașilor, aceea de a avea din nou lumină în casă, le-a fost ascultată și un om de bine, impresionat de povestea familiei, le-a plătit factura și le-a readus lumina în casă, risipind astfel fricile bieților copii.

Ajutorul primit e un mic început, un pas timid făcut în afara bulei de Ev Mediu în care aceștia trăiesc. În casa care stă să cadă, copiii nu au mai nimic, însă au dragostea și sacrificiul mamei și bunicii, cea din urmă fiind o femeie oarbă, în vârstă de aproape 90 de ani. Pentru micuți, bunica este a două mamă.

Tot duminică, ajungem în Țara Oașului, un loc unde bogăția locului se îmbină cu cea a omului. Nu degeaba se spune că făloșia le curge prin vene oșenilor care se întrec în hărnicie și case cu etaj. Aici, cine nu are, nu există și ca să ai, trebuie să muncești…printre străini. Răsfirați prin toată lumea, oșenii și-au făcut un rost, însă inima le-a rămas aici, în locul natal, iar de sărbători se întorc mereu… acasă!

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

asta-i romanialumina speranteimama cu cinci copiimioara crangasusatul amara
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes