Politica Recomandate

După Rareș Bogdan și Sighiartău îl vrea plecat pe Orban de la șefia PNL: Am fost puşi de multe ori alături de PSD

Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, a afirmat că Ludovic Orban ar trebui să plece din funcţia de preşedinte al partidului, pentru că de multe ori, prin comportamentul unor colegi în guvernare, liberalii au fost puşi de multe ori alături de PSD. „Trebuie să discutăm în interiorul partidului şi să alegem în cadrul Congresului care va avea loc în iunie sau în toamnă o echipă care poate să ducă PNL pe primul loc şi care să continue cu atuurile pe care PNL le are”, a adăugat Sighiartău.

„Din punctul meu de vedere, da (întrebat dacă Ludovic Orban trebuie să plece din funcţia de preşedinte al partidului – n.r.). PNL a pierdut alegerile generale. Din păcate, n-am reuşit să avem o discuţie privind acestea alegeri şi n-am făcut o analiză în BPN cu privire la ceea ce s-a întâmplat, pentru că, până la urmă, tot timpul poporul are dreptate, iar la alegerile generale PNL s-a clasat pe locul doi, după PSD. Au fost mai multe greşeli în timpul guvernării Orban, cu privire la gestionarea pandemiei şi nu numai, dar cel mai mult mă deranjează faptul că am fost puşi de multe ori alături de PSD prin comportamentul pe care l-au avut unii colegi de-ai mei în guvernare şi prin felul în care au fost promovaţi anumiţi oameni în funcţii publice. Oamenii nu au fost filtraţi de o comisie de specialitate, cum zice statutul, nu au fost votaţi în BPN de colegii noştri. În ultimul an, partidul a fost condus discreţionar de preşedintele partidului. La momentul acela am spus că nu e cazul să deschidem subiectul, pentru că aveam alegeri şi din motive tactice am tăcut”, a afirmat Robert Sighiartău luni la Digi 24.

A vrut iar să-l retragă pe Florin Cîţu

El a adăugat că a discutat cu Orban şi i-a transmis că negocierile pentru formarea unei guvernări cu USR-PLUS şi UDMR nu sunt în favoarea PNL.

„Trebuie să discutăm în interiorul partidului şi să alegem în cadrul Congresului care va avea loc în iunie sau în toamnă o echipă care poate să ducă PNL pe primul loc şi care să continue cu atuurile pe care PNL le are. Avem oameni performanţi în administraţiile locale. Din păcate, din cauza negocierilor duse exclusiv de preşedintele Orban, am lăsat deoparte aceste atuuri şi platforma de dezvoltare pe care o aveam cu privire la România. Am avut o discuţie cu preşedintele Orban şi i-am spus că negocierile nu sunt în favoarea PNL şi că ceea ce se întâmplă în PNL nu e în regulă”, a completat secretarul general al PNL.

Acesta a mai spus că Orban a vrut să îl retragă pe Cîţu, propus premier, moment în care i-a transmis că nu este bine din punct de vedere moral, uman şi al strategiei PNL.

„La un moment dat, Ludovic Orban a vrut iar să-l retragă pe Florin Cîţu şi am spus că nici din punct de vedere moral, uman şi al strategiei partidului nu este în regulă ca Florin Cîţu să cedeze şi să meargă iarăşi domnul Orban, după ce şi-a dat demisia şi a pierdut alegerile. Domnul Orban nu a fost de acord ce i-am spus. Avem nevoie de o echipă care să negocieze pentru partid şi nu pentru indivizi”, a conchis Sighiartău.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Despre primăveri și agende

Gabriela Ibens

Gheorghiţă: Lista de aşteptare va fi disponibilă pe platformă din martie. Se poate înscrie oricine

Mircea Furdu

Rareș Bogdan arată cu degetul către liderii coaliției: Florin Cîțu are nevoie de o susținere mai puternică

Mihnea Tudor

Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare, după ultimele anunțuri ale ministrului Raluca Turcan

Mircea Furdu

Rareş Bogdan, săgeți către Dan Barna: E important să nu sfidezi pe nimeni. Gesturile mici trădează caracterele

Mircea Furdu

Horoscop RUNE cu Mihai Voropchievici pentru săptămâna 1 – 7 martie 2021

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »