E aprilie și… iarna se întoarce! Zăpadă, vânt și temperaturi negative în multe zone ale țării

În mijloc de primăvară, luna aprilie 2022, iarna dă semne de revenire. La munte ninge abundent. Pe pârtiile din Harghita s-a depus strat nou de zăpadă. Iar în Suceava, utilajele de deszăpezire au patrulat pe toate drumurile.

Ninsorile nu se opresc în Carpații Orientali și Occidentali și în zonele joase din județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Suceava și Neamț, unde este cod galben până la ora 22.00.

Și în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, inclusiv în Capitală, este cod galben de vânt. Rafalele pot depăși 70 de kilometri pe oră. De altfel, în toată țara vremea se răcește accentuat.

În stațiunea Harghita Băi sezonul de schi s-a încheiat, dar iarna încă nu pleacă. Dacă ieri erau temperaturi de primăvară, noaptea trecută s-a așternut un strat nou de 10 cm de zăpadă. Ninge în mai multe zone montane din județ.

Și în județul Suceava a nins noaptea trecută, însă stratul de zăpadă nu a pus probleme deosebite șoferilor. 14 utilaje de deszăpezire au patrulat pe drumurile naționale, precum și în Pasul Tihuța, Cârlibaba, dar și în zonele intens tranzitate din jurul municipiului Suceava. Au fost împrăștiate peste 100 de tone de material antiderapant.

Vremea se răcește semnificativ în toată țara până marți. Temperaturile vor fi cu 8 până la 10 grade sub mediile multianuale. Iar în nopțile de duminică spre luni și luni spre marți minimele vor fi negative. Se va produce brumă și chiar îngheț la sol, au anunțat meteorologii.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cum va fi vremeaiarna aprilievremea aprilievremea azi
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes